BARO EĞİTİM FAALİYETLERİNE DEVAM EDİYOR

Gündem Yayın: 15 Şubat 2018 - Perşembe - Güncelleme: 15.02.2018 14:42:46
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
1893 okunma
Google News

BARO EĞİTİM FAALİYETLERİNE DEVAM EDİYOR

          Kütahya   Baro Başkanı Av Ahmet Atam, yaptığı yazılı basın açıklaması ile yapılan eğitim faaliyetlerine değindi

"  Kütahya Barosu olarak  20 gün içerisinde Türkiye Barolar Birliği Eğitim Merkezi  ile 1 günlük CMK semineri, yine TBB ve Dokuz Eylül Üniversitesi ile 4 gün süren bilirkişilik temel eğitimi, Baromuz ve Hacettepe Üniversitesi iş birliği ile 3 gün süren arabuluculukta uzmanlık eğitimi ve Başkent Üniversitesi ile 8 gün süren arabuluculuk temel eğitimlerini gerçekleştirerek eğitime verdiğimiz önemi bir kez daha sergiledik. 

              Avukatlık Kanunu nun 76. maddesi Barolara avukatlık mesleğinin geliştirmek gibi bir görev  yüklemiştir. Bu nedenle Baro Başkanı olduğum Ekim 2014 yılından bu yana şahsım ve yönetim kurulumuz olarak  gerek meslektaşlarımızın meslek içi  eğitim ve bu yöndeki seminerlerine, gerekse değişik konulardaki uzmanlık eğitimlerine ağırlık verilmiştir. Yine 2014 yılında kurduğumuz staj eğitim merkezimiz eğitimlerine devam etmekte olup stajyer avukatlarımıza dört aya yayılmış şekilde 120 saatlik bir eğitim uygulanmakta, bu eğitim sonunda bir tez konusu verilip bunun hazırlanması ve kabul görmesi neticesinde mezun edilmektedirler.

              Biliyoruz ki eğitim hayat boyu devam eden bir süreçtir. Karşılaşılan yeni durumlar, değişen mevzuatlar ve ortaya çıkan yeni uyuşmazlıklar eğitimi bir ihtiyaç olmaktan öteye zorunluluk olarak karşımıza çıkarmaktadır. eğitimden uzak kalmak  durağanlığa, yetersizliğe ve başarısızlığa sebep olacağının bilincindeyiz. Özellikle insan ilişkilerinden kaynaklı ve öznesi insan olan, adalet ve hakkaniyet ilkelerinin erişilmesinin amaçlandığı bir meslek dalı olan avukatlıkta hukukçunun iyi yetişmiş olması gerekli olup, zamana bırakılamaz, kervan yolda düzülür denilemez , piyasanın ayıklayacağı, iyiyi,  kötüyü zaman içerisinde kendisinin seçeceği hiç bir şekilde düşünülemez.

             Bu güne deyin olduğu gibi aynı tempo ile gerek meslek içi, gerekse uzmanlık eğitimlerimiz devam edecektir"

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.