BALIKÖY ÖĞRENCİLERİNE KUR'AN HEDİYESİ

Eğitim Yayın: 15 Haziran 2017 - Perşembe - Güncelleme: 15.06.2017 14:03:27
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
4381 okunma
Google News

BALIKÖY ÖĞRENCİLERİNE KUR'AN HEDİYESİ

Hayrat Yardım ve Enderun Derneği’nden Balıköy İmam Hatip Ortaokulu Öğrencilerine  Hediye

Hayrat İnsani Yardım Derneği ve Enderun Derneği Tavşanlı’daki tüm İmam Hatip Ortaokullarına 1000 Kur’an-ı Kerim hediyesini Balıköy İmam Hatip Ortaokulu ziyareti ile tamamladı.

Tavşanlı İlçe Milli Eğitim Müdürü Salim Karaboğa, Hayrat Yardım ve Enderun Derneği temsilcileri ile birlikte karne günü yapılan ziyaret, öğrencilere hem karne, hem Ramazan hediyesi oldu.

Müdürü Salim Karaboğa, eğitim-öğretimin öneminden bahsettiği konuşmasında, Hayrat Vakfı’nın Milli manevi değerlere yönelik eğitim faaliyetlerinden, özellikle Osmanlı Türkçesi öğretimi noktasındaki çalışmalarından dolayı tebrik ettiğini ifade etti. Hayrat İnsani Yardım Derneği’ni de Dünya’nın birçok ülkesinde ihtiyaç sahiplerine yardım ulaştırdığını belirtti. Yerelde gerçekleştirilen bu faaliyet sebebiyle dernek temsilcilerine teşekkürlerini ifade etti. Bununla birlikte, hem öğrencilere hem de idareci ve öğretmenlere Balıköy’ü önemsediğini, buraya yaptığı ziyaret ve projelerle bunu da göstermeye çalıştığını ifade etti. Ailelerine selamlarını iletmelerini istediği öğrencileri tebrik ederek iyi bir tatil geçirmeleri temennisinde bulundu.

Hayrat Vakfı temsilcisi Ercümend Yıldırım da bu hediye kampanyasının öneminden bahsetti. Yer olarak merkeze uzak düşen Balıköy’e gelmeyi çok istediklerini, bunu İlçe Milli Eğitim Müdürü ile gerçekleştirdikleri için çok sevindiklerini ifade etti. Bu konuda desteklerini esirgemeyen Sayın Salim Karaboğa’ya da çok teşekkür ettiklerini belirtti. Öğrencilere de, Hz Osman gibi Kur’an’ı okuya okuya eskitmelerini, okudukça dua etmelerini, Kur’an Talebesi olmalarını temenni ederek sözlerini bitirdi.

Hem okul idarecileri, hem öğretmenler bu hayırlı faaliyet için Hayrat Vakfı ve Enderun Temsilcileri ile Tavşanlılı hayırseverlere çok teşekkür ettiler.

Mutluluk ve heyecanları görülmeye değer olan öğrenciler de aynı şekilde teşekkürlerini ilettiler.

BASKI  TESİSLERİNDEKİ EHEMMİYET

Hediye edilen Tevafuklu, Kolay okunan diye meşhur Ahmed Hüsrev Hattı Kur’an-ı Kerimler Diyanet mühürlü olup, Isparta’da 15.000 m2 lik bir tesiste, Kur’an-ı Kerimlere azami hürmet ve ihtimam gösterilerek basılmaktadır. Çalışan herkesin abdestli mesai yapması, basımda kullanılan suyun atığının dahi diğer şebeke sularına karıştırılmaması ve bu gibi çok ciddi hassasiyetle neşredilen Hayrat Kur’an-ı Kerimler, dünyanın en önde gelen kitap fuarlarının da daimi katılımcısı olarak dikkat çekmektedir.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.