BAKAN BAK “AMATÖRLERİN YANINDAYIZ”

Spor Yayın: 24 Ekim 2017 - Salı - Güncelleme: 24.10.2017 10:58:25
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
3194 okunma
Google News

Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu (TASKK) 17. Olağan Genel Kurulu'nda Ali Düşmez, yeniden başkanlığa seçildi, Murat Cengiz de tekrar yönetimde yer aldı.
Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan ve Spor Toto Teşkilat Başkanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu da toplantıda yer aldı.
Kütahya ASKF Başkanı Murat Cengiz, başkan yardımcısı Celalettin Altay ve Delegelerin de katıldığı seçimde Cengiz,  Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ile de seçim sonrası görüşmede bulunarak sorunları aktardı.

Mevcut başkan Ali Düşmez'in tek aday olarak girdiği seçimli genel kurula, 710 delegenin 616'sı katıldı.
Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, her zaman amatör sporun yanında olduklarını söyledi.
Gençlik ve Spor Bakanlığının Türkiye genelinde amatör spor kulüplerine verdiği destek kapsamında Kağıthane Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen törende konuşan Bak, "Her zaman amatör sporların yanındayız. Amatör kulüpleri ayakta tuttuğumuz, sayısını artırdığımız sürece gençlerimiz sokaklarda olmayacak. Sahalarda, salonlarda olacak. Devlet olarak yanlarındayız, onlara her türlü desteği vereceğiz" dedi.
Belediyelerle bunu başaracaklarını kaydeden Bakan Bak, "Herkes elinden geleni yapıyor ama bu kulüpleri ayakta tutan, özveride bulunan yöneticiler büyük görev yapıyorlar. Özveriyle çalışan antrenörlerimiz büyük iş yapıyorlar. Uyuşturucuyla mücadele etmemiz lazım. Uyuşturucuyla mücadelenin en önemli noktası çocuklarımız." diye konuştu.
Spora yapılan bir liralık yardımın 4-5 lira olarak geri döndüğüne dikkati çeken Bak, sözlerini şöyle sürdürdü: 
"Spor yapanlar toplumla barışık oluyor, arkadaşlarıyla paylaşmasını öğreniyor; etrafa saygılı olmasını, kötü alışkanlardan uzak kalmasını öğreniyor. Eve gidiyor enerjisini atmış oluyor. Ailesi zaman zaman maçını izlemeye geliyor. Evde biri spor yapıyorsa ailede de huzur var. Spor yaşam tarzımız olmalı. Çocuklarınızı elinden tutun kulüplere götürün. Spor okulları açıyoruz. Bütün sahalara, yerlere ulaşacağız; destek olacağız. Gençler, sportif gençler olarak yetişsinler." 
Yerel yönetimlerin çok güçlü olduğunu belirten Bakan Bak, "Başta belediyelerimiz olmak üzere ilçelerdeki, illerdeki kulüplere destek veriliyor. Bunu da 1994 yılında belediye başkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan başlatmıştır. Bütün kulüplere malzeme yardımı teklifi götürdüğümüzde seve seve bunu yapmamızı söyledi. Amatörler Evi'ni İstanbul'da yaptık." değerlendirmesinde bulundu."
Gençlere her türlü desteği vereceklerini vurgulayan Bak, "Gençlerimizi sportif, ahlaki, millilik, ülkesini sevme anlamında yetiştirmezsek geleceğimizi kaybederiz. İnşallah amatör ruhla yetişen bu gençlerimizden Avrupa ve dünya şampiyonu çıkacak. İnşallah bayrağımızı göndere çekecekler. Türkiye'nin her tarafında malzeme dağıtıyoruz. Daha fazlasını yapacağız. Daha fazla destek olacağız. Onlara güveniyor, onlara inanıyoruz." değerlendirmesinde bulundu.
Spor Toto Teşkilat Başkanlığına da teşekkür eden Bak, "Doğu ve Güneydoğu Anadolu'ya yatırım yapıyor. Türk sporuna amatörde başladığımız heyecanla hizmet vermeye devam edeceğiz. Amatör kümenin ruhu mezarda biter. Hizmet eden herkese şükranlarımı arz ediyorum." diyerek sözlerini tamamladı.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.