Baharın Sevinci Yaşandı

Kültür Yayın: 25 Mart 2019 - Pazartesi - Güncelleme: 25.03.2019 10:32:20
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
3941 okunma
Google News

 

Yörük Şenliği'nde Çoşku ve Baharın Sevinci Yaşandı

Tuna İŞLEYEN / GÖRÜNTÜLÜ

Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde Kayı Boyu Yörük Türkmen Derneği bahar şenliği düzenledi.

Tavşanlı Kayı Boyu Yörük ve Türkmen Derneği Başkanı İsmail Durkun'un organize ettiği Şaban Dede'de 1. Si düzenlenen Yörük Şenliği büyük bir coşku ile gerçekleşti.   

 

Şaban Dede Mesire Alanı bir büyük organizasyona daha ev sahipliği yaptı. Tavşanlı Kayıboyu Ertuğrul Gazi Yörük ve Türkmenler Derneği tarafından bu yıl 1. si gerçekleştirilen "Yörük Şenliği'ne" binlerce vatandaş iştirak etti.  

Yetiş Fidan'ın sunuculuğunu yaptığı etkinlikte düğün ve televizyon programlarıyla tanınmış yerel sanatçılar İsmail Erçek, Fatoş Kadıoğlu ile Osman Demiröz sahne aldı. İzmir Yörükler Derneği Halk Oyunları ekibinin de gösteri yaptığı programa Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler'de katıldı. Başkan Güler burada yaptığı konuşmada birlik beraberlik mesajları verdi. Başkan Güler "Bilecik, Aydın, İzmir, Bursa illerimizden Tavşanlı'mıza gelerek şenliğe katılan tüm vatandaşlarımıza saygılar sunuyorum. Burada yaşanan beraberliğin bir anlamı var. Egemenlere karşı dik duruşun, 15 Temmuz hain darbe girişiminde vatan toprağını koruma konusunda askere ihtiyaç duyulmadan 80 milyonun tek yürek olabileceğinin anlamını taşımaktadır. Güneş batarken ay doğsun üzerimizdeki aydınlık hiç bir zaman eksik olmasın diyen, yüksekleri hedeflerken kendisine kartalı rehber edinen, doğanın her türlü zorluğu karşısında canlılara ve çevreye saygılı olan yörüklere selam olsun. Böylesi sosyal etkinlik ve birliktelikler bizim için çok önemlidir. Bu organizasyona her zaman destek vereceğiz. Baharın başlangıcında Allah huzur ve mutluluğumuzu bozmasın" diye konuştu.

Dernek başkanları Belediye Başkanı Mustafa Güler'e plaket sunarak desteklerinden ötürü tüm yörükler adına teşekkür etti.

Ak sakallıların meclis başkanı Niyazi Çapa'nın ilan etmesi ile Süleyman Karakoç ilk Bey seçilerek 1 yıllığına Tavşanlı Türkmen ve Yörüklerinin Bey'i oldu.

Etkinliğe Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler, CHP - İYİ Parti Belediye Başkan Adayı Fisun Yıldız Aktakka, MHP Belediye Başkan Adayı Kazım Bayram,  Saadet Partisi Belediye Başkan Adayı Davut Efe,  Almanya Kütahya Federasyon  Başkan Yardımcısı ve Wuppertal Kütahyalılar Dernek Başkanı İsmail Taşcıoğlu, birçok illerden gelen Yörük ve Türkmen Dernekleri katıldı. 

Ayrıca düzenlenen etkinlikte Kütahya Mehteran takımı, Tavşanlı Atlı Spor Kulübü ile Tavşanlı Enduro ekibi de renk kattı. 

 

 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.