Baharın Gelişini Helva Hayrı Yaparak Karşılıyorlar

Yaşam Yayın: 22 Mart 2018 - Perşembe - Güncelleme: 22.03.2018 12:05:24
Editör -
Okuma Süresi: 48 sn.
3045 okunma
Google News

Kütahya'nın Hisarcık ilçesi Şeyhler köyünde köylüler baharın gelişini 'Doksan hayrı' olarak adlandırdıkları gün un helvası yapıp evlere dağıtarak karşılıyorlar.

Köy Muhtarı Mustafa Altın, kışın çıkışı, baharın gelişini simgeleyen Nevruz Bayramı'nda kendi imkanlarıyla yaptıkları ve 'Doksan hayrı' olarak adlandırdıkları gün yaklaşık 100 kilo un helvası dağıtımı gerçekleştirdiklerini söyledi.

Altın,"Nevruz günü un helvası dağıtımı köyümüzün kuruluşundan bu yana aralıksız devam etmektedir. Günler öncesinden hayırsever halkımızdan toplanan un, yağ, şeker ve para yardımlarıyla AŞ evinde yaptığımız iki kazan dolusu yaklaşık 100 kilo un helvasını ev ev dolaşarak halkımıza dağıttık. Helva yapımına emeği geçenlerden Allah razı olsun. Allah hayrımızı kabul etsin" dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.