Avrupa'dan alınamayan borç, Çin'den bulundu

Gündem Yayın: 14 Ağustos 2018 - Salı - Güncelleme: 14.08.2018 10:02:27
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
2241 okunma
Google News

CHP Tavşanlı ilçe başkanı Fisun Aktakka Yıldız son günlerde yaşananları  değerlendirdi.

Yıldız yaptığı yazılı açıklamada şunları söyledi

"Değerli hemşerilerim;  24 Haziran'da yapılan, seçime benzemeyen seçimlerden sonra, CHP.'de olağanüstü kurultay istekleri başladı. Bu demokrasinin gereği, olağan bir durum ve CHP.'nin iç meselesidir. İyi parti ve AKAPEde de kurultaylar toplanacak olmasına rağmen, yandaş medya nedense CHP' nin iç işlerine odaklandı. Nedenini biz biliyoruz da AKEPE seçmeni bilmiyor. Zira bu havuz medyası gerçekleri halktan gizliyor. O zaman biz anlatalım gerçekleri. 
1. si; seçimden önce de kötü olan ve seçim çalışmalarında bizim anlatmaya çalıştığımız ama seçmenin anlamak istemediği ekonomik çöküş hız kazandı. Döviz füze gibi fırladı, zamlar yağmur gibi yağmaya başladı. Artık para bulmak, 4 yapraklı yonca bulmak kadar zorlaştı. Nitekim; seçimden önce Akapenin ve MHP nin karşı oldukları bedelli askerlik, para uğruna yasalaştırıldı. Hatta müracaat çok olsun diye yaş düşük tutulup, bedeli de ödenebilir oranda tespit edildi. Avrupa'dan alınamayan borç, Çin'den bulundu. Ama karşılığında ticaret anlaşması imzalandı. Bundan sonra kalitesiz Çin mallarını evlerinizde daha çok göreceksiniz.

2.si; ABD.li rahip Brunson tahliye edilmeyince, Trump önce tehdit etti. Bu tehdit sonunda rahip hapishaneden çıkarılıp, ev hapsine alındı. ABD.ye bu da yetmedi ve 2 önemli bakanın mal varlıklarına el koydu. Bu o kadar onur kırıcı ki, bu 2 bakan, yurt dışında hiçbir banka işlemi yapamayacaklar. Yaparlarsa, paralarına el konulacak. ABD.de malları olup olmadığı önemli değil! Önemli olan Adalet ve İçişleri bakanları olmaları. Yani bu olay doğrudan Türk adalet ve İçişlerine müdahale anlamını taşıyor. Yani doğrudan T.C.ni hedef alıyor. Ne denli onur kırıcı olduğunu takdirlerinize bırakıyorum.

 3.sü; ABD.nin İran ambargosu! 

Bu Türk ekonomisinin belini bükecek bir durum. Ucuz doğalgaz ve petrol ithalatı bitecek, zaten enerjimizin 70 bağımlı olduğu, pahalı Rus gazına esir olacağız. Ambargoya karşı, Avrupalı gibi itiraz edemiyoruz. Zira Reza Zarrab davası nedeniyle göbeğimizden bağlandık ABD.ye. Her an ceza beklentisi içindeyiz. 5-10 milyar dolar bir ceza kesilecek devlet Bankalarına. Bunu düşürmeye ve ertelemeye çalışıyoruz. T. Halk Bankası genel müdür yardımcısı Hakan Atilla halen orada hapis ve ilginç olansa içlerinde en az suçlu olan da o kişi. Ve biz o bürokratı isteyemiyoruz, zira hem itibarımız yok, hem de elimiz kolumuz bağlı!

Kısacası; tüm olumsuzluklara kulak tıkayan havuz medyası, bunları halktan gizlemek için "mal bulmuş mağribi" gibi CHP.nin kurultay meselesine sarıldı. 5.42 ye fırlayan dolar, Trump'ın tehditleri, Alman Başbakanı Angela Merkel'in sessiz sedasız koyduğu ambargo, dünya medyasının yaptığı uyarılar, ne gazete ne de TV'lerde haber olmuyor. A Haber "Artık dolarınızla daha fazla TL alabileceksiniz" diye dalga geçiyor halkla. 
Yazıklar olsun demek yeter mi bilmem ama yetse de yetmese de yazıklar olsun diyorum! "
 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.