Atıksu Arıtma Tesisi projesi ödüle layık görüldü

Ekonomi Yayın: 21 Haziran 2018 - Perşembe - Güncelleme: 21.06.2018 19:57:01
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
2606 okunma
Google News

Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, Ankara Garden İn Hilton Hotelde By Protokol Dergisi tarafından bu yıl ilki düzenlenen Yılın En'leri ödül töreninde ''Atıksu Arıtma Tesisi'' projesi ile ödüle layık görüldü.

By Protokol Dergisi tarafından bu yıl ilk kez düzenlenen Yılın En'leri ödül töreninde Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, Kütahya Belediyesin 85 Milyon TL'lik dev yatırımı, aynı zamanda Vizyon Projeleri arasında yer alan, geçtiğimiz aylarda Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki'nin teşrifleriyle açılışı gerçekleştirilen ''Atıksu Arıtma Tesisi'' projesi ile ödül aldı.

Ankara Garden İn Hilton Hotelde düzenlenen iş, sanat, siyaset, medya ve akademisyen dünyasından birçok seçkin davetlinin ödül aldığı tören, akşam yemeği ve ödül töreninin ardından sona erdi.

Atık Su Arıtma Tesisi projesinin Kütahyaya yapılan en büyük yatırımlar arasında yer aldığını ifade eden Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu; Kütahya'nın gelecek 50 yıllık süreçte atık su sorununu çözecek, toplam maliyeti 85 Milyon TL'ye mal olan Atık Su Arıtma Tesisimiz geçtiğimiz aylarda Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki'nin teşrifleriyle açılışını gerçekleştirdik. Tesisin yüzde 85'i Avrupa Birliği fonlarından, yüzde 6'sı Çevre ve Şehircilik Bakanlığından, yüzde 9'u da Kütahya Belediyesi kaynaklarından karşılandı. Tesis Kütahya'ya yapılan en büyük yatırımlar arasında yer alıyor. Kütahya'nın yaklaşık 458 bin olan nüfusunun atık suyunu arıtabilecek modern bir tesis. Tesiste sadece arıtma değil, buradaki çamuru da kurutarak enerji üretimi de yapılmaktadır. Ayrıca kuruttuğumuz çamuru çiftçilerimize de kazandırıyoruz. Biz çalışmalarımıza ilk günkü enerjimizle devam ediyoruz. Organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ediyor, bu ödülü projelerimizi başarı ile yürüten ekibimiz, Belediye personelimiz ve bize inanan Kütahyalı hemşehrilerimiz adına alıyorum, dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.