Ataman'dan Basın Açıklaması

Okuma Süresi: 3 dk.
3304 okunma
Google News
"Benim için büyük bir gurur kaynağı olan Kütahya Baro Başkanlığı görevini iki yıldır sürdürüyorum. Meslektaşlarımın teveccühleriyle önümüzdeki dönem için Baro Başkanlığına tekrar aday olma kararı aldım, Kütahya Baro Başkanlığı görevine gelmeden, daha seçim çalışmaları esnasında dile getirdiğim gibi, ben ve yönetim kurulundaki arkadaşlarım bu zorlu dönemde tarafsızlığımızı koruyarak her zaman meslektaşlarımızın yanında olma gayreti içinde olduk. Tarafımız sadece demokratik hukuk devleti ve hukukun üstünlüğü oldu ve hep bunun için çaba sarf ettik. Baromuza olması gerektiği gibi kurumsal bir kimlik kazandırarak Kütahya’da ki tüm kurum ve kuruluşlarla, bu yöndeki ortak çalışmalarımız ile Kütahya’nın ve Kütahyalının yararına olacak her tür sosyal projede Baro olarak üzerimize düşen vazifeyi ifa etme, tecrübe ve bilgimizi halkımızın yararına sunmak için çalıştık. Bu yoğun ve istekli gayretimiz sonunda, bu gün için Kütahya Barosu, artık adı olup da kendisi olmayan kamu kurumu niteliğindeki bir meslek kuruluşu olmaktan çıkmış, kendisinden devamlı pozitif olarak bahsettiren etkin bir meslek kuruluşu olmuştur. Baromuz her platformda gereği gibi temsil edilmiş, özellikle biz hukukçuları ve toplumu yakından ilgilendiren her konuda üzerine düşeni yapmış ve sessiz kalmamıştır. Bu iki yıllık süreçte, meslektaşlarımdan aldığım yetkiyi hukuk devleti mücadelesinde ve hukukun üstünlüğünün tesis edilmesinde layıkıyla ve en etkin şekliyle hayata geçirmek için çaba sarf ettim. Hukukun üstünlüğünün tesis edilmesi ve demokratik kurumlarımızın eksiklerinin giderilmesi için mücadelemize devam edeceğiz ve etmek zorundayız. Hiç bir olumsuzluk üstlendiğimiz görevin ifasına engel teşkil etmeyecektir. Çünkü biz avukatlar insan haklarının ve onun şerefiyle yaşama isteğinin devamlı savunucusu ve savaşçısı olmuş, hep statükoya karşı koymuş, hukukun üstünlüğünün ve yargının bağımsızlığının sağlanarak, keyfiliklerin önüne geçmek gerekliliğini ifade etmiş bir meslek kuruluşuyuz. Geçtiğimiz iki yıllık dönemde de bunun farkındalığıyla çalıştım. Bu süre zarfında desteklerini hiç bir zaman esirgemeyen ve hep yanımda olan yönetim,disiplin ve denetleme kurullarına, komisyonlardaki meslektaşlarıma ve tüm meslektaşlarıma teşekkürü de borç bilirim. Yeni dönemde de Kütahya Barosu her zamanki gibi tarafsızlığını koruyacak, tarafı ve istikameti hep haktan ve doğrudan yana olmaya devam edecektir. Hakkımızda ne hayırlı ise, o olması dileğiyle." Av. Ahmet ATAM Kütahya Baro Başkanı
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.