“AŞMAK İÇİN HAREKET” KAMPANYASI KÜTAHYA’DA HAYATA GEÇİRİLDİ

Cumhurbaşkanlığının himayesinde Gençlik ve Spor Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Türkiye Beyazay Derneği’nin destekleri ile başlatılan ‘’Aşmak İçin Hareket’’ kampanyası Kütahya’da hayata geçirildi.

Yaşam Yayın: 11 Nisan 2016 - Pazartesi - Güncelleme: 11.04.2016 09:04:42
Editör -
Okuma Süresi: 6 dk.
3569 okunma
Google News
 

Kütahya Valiliği, Kütahya Belediyesi, Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) ile Milli Eğitim, Gençlik Hizmetleri ve Spor, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlükleri, Amatör Spor Kulüpleri Federasyonunun da desteklediği ‘’Aşmak İçin Hareket’’ kampanyası kapsamında, Sevgi Yolu’nda toplanan, aralarında engellilerin de bulunduğu grup,  Dumlupınar Spor Salonu’na kadar yürüdü. 

Yürüyüşe Vali Şerif Yılmaz, AK Parti Kütahya Milletvekilleri Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı Vural Kavuncu ile Türkiye Büyük Millet Meclisi Katip Üyesi İshak Gazel, Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, Vali Yardımcısı Yüksel Kara, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Mustafa Uğur, İl Emniyet Müdürü Mehmet Gülnaz,Türkiye Beyazay Derneği Genel Başkanı Lokman Ayva, Türkiye Beyazay Derneği Kütahya Şube Başkanı Halil Bilgiç, Cumhurbaşkanlığı Proje Uzmanı Baki İlgün, Kampanya Tanıtım Koordinatörü Koray Aldemir, STK Temsilcileri, daire müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

’’Aşmak İçin Hareket’’ kampanyası hakkında konuşan Türkiye Beyazay Derneği Kütahya Şube Başkanı Halil Bilgiç, “Bugün burada başta Valimiz Sayın Şerif Yılmaz olmak üzere belediyemiz, üniversitemiz, tüm halk bu yürüyüşte. Yaklaşık 4 saat süren bu programımızda gerçekten engelli ve engelsizleri bir arada bulunduracak güzel bir uyum sergileri var. Herkese katılımlarından dolayı teşekkür ederim” dedi.

LOKMAN AYVA: DÜNYA’NIN ARZU ETTİĞİ TABLO KÜTAHYA’DA HAYATA GEÇTİ

Cumhurbaşkanlığı himayesinde yürütülen ‘’Aşmak İçin Hareket’’ programına katılmak üzere Kütahya’ya gelen 22. Dönem İstanbul Milletvekili ve Türkiye Beyazay Derneği Genel Başkanı Lokman Ayva Kütahya’da oluşturulan tablonun Türkiye’deki 80 ile de sirayet etmesini istediğini belirtti. Ayva, “Bizim Türkiye için ve dünya için arzu ettiğimiz tablo bu. Engellilerin dışlanmadığı engelsizlerle birlikte yan yana, hatta hiçbir sıfatın önemli olmadığı şekilde bir arada olmak. İnsanın yüreğine dokunmak noktasında bir arada olmak istiyoruz. İnsan olarak hepimizin birbirine karşı olumlu davranıp şans vermesini istiyoruz. Şu tabloyu her yere yaymak lazım. Her tür engel grubu burada. Bütün engellileri kamu kurum ve yöneticileri bağrına basmış durumda. Bence bu insani anlamdaki kurtuluş mücadelesidir. Bu noktada aşmak için maksat hasıl oldu Kütahya’da. Bu konuda başta Valimiz Sayın Şerif Yılmaz olmak üzere emek verildi. Hiç üzerimizden elini çekmedi ve önümüzü açtı. Bütün emek verenlere teşekkür ediyorum. Kütahya’da birlik havası var. Bütün Kütahyalılara şükranlarımı sunuyorum. İnşallah darısı diğer 80 ilin başına" dedi.

KÜTAHYA MİLLETVEKİLİ İSHAK GAZEL: ASIL ENGEL BİZİM İÇİMİZDE

Yürüyüşe katılan Türkiye Büyük Millet Meclisi Katip Üyesi AK Parti Kütahya Milletvekili İshak Gazel, her bireyin bir engelli adayı olduğunun altını çizdi. Milletvekili Gazel, “Cumhurbaşkanımızın himayesinde gerçekleştirilen ve engelli vatandaşlarımızla bir arada farkındalık oluşturulan bir program. Engelli kardeşlerimizle bugün değil her an bir aradayız. Dolayısı ile bunları aşmak için bu şekilde kardeşlerimizle bir araya gelip buluşuyoruz. Ben bu programı çok önemsiyorum. İnşallah bu kardeşlerimize bir farkındalık yaratmak adına güzel bir çalışmaya imza atmış oluruz. Ben bu organizasyonu yayan Beyazay Derneğine, derneğin Genel Başkanı Lokman Ayva’ya, Beyazay Derneğinin Kütahya şube başkanı Halil Bilgiç’e de teşekkür ediyorum. Bütün vatandaşlarımızı cumhurbaşkanımızın himayesinde gerçekleştirilen bu yürüyüşte farkı fark etmeye engelleri hep birlikte aşmaya davet ediyorum” ifadelerini kullandı.

VALİ ŞERİF YILMAZ: SAĞLANAN BİRLİKTELİK MANEVİ İKLİMİN SONUCUDUR

Yürüyüşe ‘‘Aşmak İçin Hareket’’ yazılı tişörtü ile katılan Kütahya Valisi Şerif Yılmaz, sağlanan birlikteliğin manevi iklimin sonucu olduğuna dikkat çekti. Engelli, engelsiz herkesin bir arada olduğunu belirten Vali Şerif Yılmaz, “Sabah saat 10:00. Normal şartlarda bu saatlerde Kütahya’da kimseyi dışarıda bulamasınız. Bugün özelliği olan bir program nedeni ile yaşlısı, genci, engellisi, engelsizi herkes burada. Yoğun ilgiden dolayı teşekkür ediyorum. Bu manevi iklimin sonucudur. Engelli engelsiz bugün ya da yarın biz toplum içerisinde yaşayanlar, kendi ayaklarımızın üzerinde duracak ve başkasının yardımına ihtiyaç duymayacak şekilde yaşamımızı sürdürmemiz gerekiyor. Bunun da alt yapısını oluşturmamız gerekiyor. Bugün bunun farkındalığını sağlamak için Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın himayesinde olan bir programdır. Ben bu farkındalığın hayırlara vesile olmasını diliyorum. Tüm engelli engelsiz insanlarımızın huzur içerisinde günlük yaşamlarını sürdürmelerini diliyorum. Bugün Lokman Bey de aramızda. Kütahya dışından gelen misafirlerimiz de oldu. İnşallah bu birliktelik her türlü engeli aşar diye düşünüyorum” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Vali Şerif Yılmaz, protokol üyeleri ve çok sayıda vatandaş üzerinde “Aşmak İçin Hareket” yazılı tişörtler ve “Birlikte Yürüyoruz Birlikte Aşıyoruz” pankartı eşliğinde Sevgi Yolu’ndan Dumlupınar Spor Salonu'na kadar yürüdü.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.