AŞKIN HALLERİ

Gündem Yayın: 08 Şubat 2018 - Perşembe - Güncelleme: 08.02.2018 18:26:43
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
2542 okunma
Google News

VALİ AHMET HAMDİ NAYİR “AŞKIN HALLERİ” SERGİSİNİN AÇILIŞINA KATILDI
Üniversite-Sanayi iş birliği kapsamında Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik ve Cam Bölümü ile KERAMİKA tarafından hazırlanan öğrencilerin sevgililer günü temalı tasarımlarının beğeniye sunulduğu “Aşkın Halleri” sergisi açıldı. 

Açılışa Vali Ahmet Hamdi Nayir, DPÜ Rektörü Prof. Dr. Remzi Gören, İl Jandarma Komutanı Albay Tayfun Dündar, İl Emniyet Müdürü Hasan Çevik, KERAMİKA Genel Müdürü Emin Yüce, bazı daire müdürleri, akademisyenler, STK Temsilcileri, öğrenciler ve davetliler katıldı. 

 

“Üniversite Sanayi İş Birliği İle Sofra Ve Mutfak Gereçleri İki Boyutlu Dekor Tasarımlarının Geliştirilmesi” projesi yürütücülerinden Yrd. Doç. Oya Aşan Yüksel, projeyle sektöre yeni yeteneklerin kazandırılmasını amaçlandığını söyledi. Yrd. Doç. Oya Aşan Yüksel, “Kütahya, seramik alanında sektöre yön veren büyük firmaların yer aldığı seramik merkezi olması sebebiyle önemli bir konuma sahiptir. Bu durum sektöre nitelikli eleman yetiştiren üniversitemiz Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Cam Bölümüne büyük sorumluluklar yüklemekte ve öğrencilerimize de önemli avantajlar sağlamaktadır. Üniversitemizin ve Keramika’nın destekleriyle gerçekleştirilen projemizde sofra ve mutfak gereçlerine yenilikçi, alternatif dekor tasarımlarının geliştirilmesinin yanı sıra yeni yeteneklerin sektöre kazandırılması, ileriki yıllarda yeni iş birliklerinin devamlılığı ve mezun olan seramik bölümü öğrencilerinin istihdam edilmesine katkı sağlanması amaçlanmıştır” dedi.

Tasarımların Türkiye'de ilk kez KERAMİKA tarafından gerçekleştirilen Dijital Baskı Tekniği yöntemi ile üretime alındığını aktaran KERAMİKA Genel Müdürü Emin Yüce, “Üniversite – sanayi iş birliğinin en güzel örneklerinden birine bugün hep beraber şahit oluyoruz. KERAMİKA olarak "Geleceğe Yatırım Gerek" felsefemizle geleceğin iş insanlarına, gençlerimizin iş hayatına hazırlanmalarında katkı sağlıyoruz. KERAMiKA üretiminin yüzde 60'ını ihracat yaparak ve sektöre özel günlerde hazırladığı projelerle farklılık katarak ürün yelpazesini sürekli yenilemektedir. Bu projede Güzel Sanatlar Fakültesi 4. sınıf öğrencileri, KERAMİKA'nın sevgililer günü kreasyonu için, Keramika Tasarım Merkezi ve Perakende Satış Temsilcileri ile yapılan ortak çalışmalar sonucunda üretimine karar verilen tasarımlar, Türkiye'de ilk kez KERAMİKA tarafından gerçekleştirilen Dijital Baskı Tekniği yöntemi ile üretime alınarak mağazalarımızda satışa sunulmuştur. Üniversite - sanayi iş birliği çerçevesinde gerçekleştirilen bu projenin yeni iş birliğiyle devamlılığının sağlanması, genç yeteneklerin ortaya çıkarılmasına ve mezun olan öğrencilerin istihdam edilmesine katkı sağlaması amaçlanmıştır” diye konuştu. 
 
Konuşmaların ardından yarışmada başarılı bulunan tasarım sahibi öğrenciler Musa Topaloğlu, Rana Gül, Bilal Demir, Özgür Özyürek, Hülya Simge Demirhan, İrem Nur Yılmaz ve Gülay Akça’ya Vali Ahmet Hamdi Nayir ile protokol üyeleri tarafından belgeleri ve hediyeleri verildi.
 
 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.