ARTWİN PVC CEZAYİR’E TAŞINIYOR

Yayın: 29 Aralık 2018 - Cumartesi - Güncelleme: 29.12.2018 18:12:38
Editör -
Okuma Süresi: 8 dk.
3299 okunma
Google News

ARTWİN PVC CEZAYİR’E TAŞINIYOR
Kırdar Grup tarafından Artwin markasıyla Kütahya’ya kazandırılan ve 44 ülkeye ihracat yapan bir konuma taşınan PVC fabrikası, bir Alman firmasıyla yapılan görüşme sonrası Cezayir’e taşınıyor. Son gelişmeleri değerlendiren aile temsilcisi Turgay Kırdar:”60 gün içinde fabrikamız Cezayir’e taşınmış olacak. Fabrika arazimizin de satışı için bir mobilya firması ile son aşamaya geldik. Kısacası Kırdar Grup olarak biz sermayemizin yerini ve şeklini değiştirmeye karar vermiştik. Bu noktada planlarımız dahilinde kararlı adımlarla yolumuza devam ediyoruz.”dedi.
 
Kütahya’da yıllardır değişik sektörlerde faaliyet gösteren ve girdiği alanlarda sürekli çıtayı yükselten Kırdar Grup, bir yıl önce üretim sektöründen çıkıp, hizmet sektörüne geçiş planını yaptığı plan dahilinde kararlı adımlarla gerçekleştiriyor. 2006 yılında Kütahya’ya kazandırılan Artwin PVC fabrikasının Almanya merkezli bir firmaya satışında mutabakata varıldı ve ön ödemeler yapıldı.

 


 
HERŞEY SİSTEMATİK İLERLEDİ
Kırdar Grup’taki son durumu anlatan aile temsilcisi Turgay Kırdar:”Bir yıl önce okulumuzun tanıtımı için düzenlediğimiz lansman toplantısında üretim sektöründen çıkıp eğitim sektörüne geçmek istediğimizi ve bunu belirlediğimiz bir plan dahilinde gerçekleştireceğimizi söylemiştik. Tabi bu kararı 35 yılı aşkın süredir aynı iş kolunda faaliyet gösteren bir firma olarak bizim için hiç kolay olmadı. Çünkü biz girdiğimiz her işte sürekli olarak kapasite arttıran bir yapıda çalışmalar yaptık. Hiç kimseyi zarara uğratmadan yaptığımız plan dahilinde her şeyi sistematik olarak ilerlettik.”dedi.
 
ÜRETİM CEZAYİR’DE DEVAM EDECEK
Belirledikleri plan haricinde şirketin önemli ismi Tuncer Kırdar’ın yaşadığı ciddi rahatsızlığın ve Türkiye’nin içine girdiği türbülansın hesapta olmadığını ve bu iki beklenmedik durum nedeniyle yaptıkları planda süreci hızlandırma ve kolaylaştırma yoluna gittiklerini söyleyen Turgay Kırdar:”Okul yatırımımızın tam anlamıyla oturmasını ve eksik noktalarının giderilmesine çalışırken, Artwin PVC markasıyla kurmuş olduğumuz fabrikamızın üretim aşamasından yavaş yavaş çekilmeyi planladık. Mevcut projelerin tamamlanacağı süreyi belirledikten sonra Almanya merkezli bir firmayla geçen hafta sözleşme imzaladık. Yaptığımız sözleşmenin ön ödemesini de aldık ve artık Artwin PVC 60 gün içinde Kütahya’dan Cezayir’e taşınacak. Alman firması makine ve teçhizatın yanı sıra markamızı da satın alarak üretimi Cezayir’de gerçekleştirecek. 60 gün içinde mevcut projeleri tamamlayıp makine ve teçhizatı sandıklayıp konteynıra koyacağız. Bütün bu işlerin tamamlanması için olarak da 28 Şubat 2019 tarihini belirledik.”dedi.
 
EN DOĞRU KARARI VERDİK
Kırdar, 60 gün içinde Artwin PVC Profil fabrikasının üretimini bitirmiş ve Türkiye’den çıkma noktasına geleceğini söyleyerek:”2006 yılının Eylül ayında açtığımız, yurt içi ve dışında birçok projeyi zamanında ve eksiksiz olarak tamamlayan firmamız, dövize bağlı bir hammaddeyle üretim yapmanın zorluğu içinde hizmet sektörüne geçmemiz bizim için en doğru karardı. Piyasaların ve ülke şartlarının bu kadar zor olduğu bir dönemde böyle büyük bir satışın olması bizim için beklenen ama piyasa için beklenmeyen bir şeydi. Çünkü burası 44 ülkeye ihracat yapmış, 15-20 milyon dolar civarında Türkiye ve Kütahya’ya döviz girdisi sağlamış, Türkiye’nin en modern ve Türkiye’nin en büyük 5 fabrikasından birisiydi.”dedi.
 
KİMSEYE BORCUMUZ YOK
Türkiye’nin içinde bulunduğu türbülansın kesinlikle yok sayılmayacağını söyleyen Turgay Kırdar:”Bu satıştan dolayı son derece memnunuz. Kütahya’da yanlış bir algı oluşmasın istiyoruz. Bu satış bir plan dahilindeydi. Kırdar Grup üretiminin imalat kısmı olan PVC profil pencere ve nitelikli ısıcam işinden başarılı bir satış grafiğiyle çıkmış bulunmaktadır. Alman firmasının markamızı da satın almış olması nedeniyle bu durum organ bağışı yapan, hayatta olmasa bile başkalarının bedeninde hayat bulan insan durumunu andırıyor. Şu anda hiçbir tedarikçimize, kurum ve kuruluşa veya işçimize borcumuz olmadan bu üretim aşamasını sonlandırmış bulunuyoruz. Çünkü biz bütün işlerimizi tek şirket çatısı altında gerçekleştiren bir firmayız. Eğitim yatırımında Milli Eğitim Bakanlığı yaklaşık 20 gün önce öğrenci teşvik ücretlerini ödedi. Bu ödeme yapılırken de her eğitim kurumundan borcu yoktur yazısı istendi. Bu konuda samimiyetimize inanmakta zorluk çeken bir kitlenin vergi borcu yoktur yazısı almanın zorunlu olduğunu bilmesini isterim. Bu hususta okulumuzda teşvik almaya hak kazanan öğrencilerin ilk taksitleri Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hesabımıza yatırılmıştır.”diye konuştu. Kırdar, fabrikada çalışan tüm personelin tüm haklarının verildiğini ve kendileri gönül bağlarının halen devam ettiğini de sözlerine ekledi.
 
TEDARİKÇİ BİZİZ AMA FİNANSMAN SIKINTISI VAR
Kırdar Grup bünyesindeki diğer yatırımlardan da bahseden Turgay Kırdar:”Taş ocağı işletmelerimize bakıldığında ise Tavşanlı yolu üzerindeki taş ocağımızda bir küçülmeye gittik. Bunun nedeni de mevcut mevsim şartları ve Kütahya’nın yatırım alamamasından kaynaklanmaktadır. Şu anda Kütahya’ya dışarından gelen iki büyük yatırımda tedarikçi biziz ama o inşaatlar da ilgili firmanın kredi finansman yetersizliği durumundan dolayı askıya alınmış durumdadır. Kütahya’da küçük inşaatlar ise bizim gibi yılda 1 milyon ton üzerinde mıcır satışı satış yapan bir işletme için yeterli değildir. Diğer taş ocağımız ile ilgili de baştan beri haklı olduğumuz mahkeme süreci devam ediyor. Orada da davaları teker teker kazanıyoruz. Orada da bir tazminat alman noktasında hızla ilerliyoruz. Çok talipleri olan Akaryakıt istasyonunda ise çalışmalarımız halen devam ediyor. Sonuçta ticaret yapan bir firmayız. Beklediğimiz teklif gelirse onunla ilgili de masaya oturabiliriz.”dedi.
 
5 MİLYONU AŞAN SATIŞ GELİRİ
Kırdar son olarak sermayelerinin yerini ve şeklini değiştirmeye karar verdiklerini hatırlatarak:”Biz sermayemizin yerini ve şeklini değiştirmeye karar vermiştik. Ama istihdam sayımızda pek değişiklik olmuyor. Bundan önce 200 civarında bir personelle çalışırken, şu anda sadece eğitim yatırımımızda 100’ün üzerinde personel çalışıyor. Kısacası biz de pek değişiklik yok. Sadece yer değişikliği veya yürüyüş şeklinde bir değişiklik var. Fabrikamızın arazisi ve idari binası ile ilgili Ortadoğu kökenli, mobilya sektöründe hizmet veren bir firmayla son noktaya geldik. Burada üretim yapmak istiyorlar. 5 milyon doların üzerinde bir satış geliri bekliyoruz.”dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.