Altıntaş'da dev yatırım

Ekonomi Yayın: 20 Nisan 2021 - Salı - Güncelleme: 20.04.2021 11:49:24
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
1352 okunma
Google News

Kütahya Altıntaş Zafer Organize Sanayi Bölgesine (OSB) toplam 348 milyon TL yatırımla kurulacak 8 fabrikada 3 bin 335 kişiye istihdam sağlanacak. 

Altyapı çalışmalarının hızla sürdüğü Altıntaş Zafer OSB’de 4 bin 600 kişiye istihdam sağlayacak Güneş Plastik Kalıp Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi ile Yuteks Tekstil Sanayi ve Ticaret Limited Şirketinin ardından 8 firmaya daha yer tahsisi yapıldı. 

Kütahya Valiliğinde düzenlenen yer tahsisine ilişkin düzenlenen sözleşme imza törenine; Vali Ali Çelik, AK Parti Kütahya Milletvekilleri Ahmet Tan, Ceyda Çetin Erenler, İshak Gazel, MHP Kütahya Milletvekili Ahmet Erbaş, Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası (KÜTSO) Başkanı İsmet Özotraç, Altıntaş Zafer OSB yönetim kurulu üyeleri, AK Parti İl Başkanı Sebahattin Ceyhun, MHP İl Başkanı Selçuk Alıç ile yatırımcılar katıldı. 

“3 BİN 335 KİŞİ İSTİHDAM EDİLECEK”

Vali Ali Çelik, 381 bin 548 m2 alanda yer tahsisi yapılan 348 milyon TL yatırımla kurulacak 8 fabrikada 3 bin 335 kişinin iş sahibi olacağını söyledi.

“ALTYAPI ÇALIŞMALARI 1 YIL İÇİNDE TAMAMLANACAK”

Zafer OSB’de altyapı çalışmalarının hızla devam ettiğini, doğalgaz ve elektrik hatlarının 1 yıl içerisinde tamamlanarak faaliyete başlanacağını kaydeden Vali Çelik, “Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sayın Mustafa Varank başta olmak üzere milletvekillerimize, OSB yönetimine, yatırımcılarımıza ve emeği geçen herkese şehrim adına teşekkür ediyorum” dedi.

“HEDEF: 10 BİN İSTİHDAM”

Altıntaş Zafer OSB’de 10 firmaya yer tahsisi yapıldığını, 20 firmanın ise tahsis sürecinin devam ettiğini aktaran Vali Çelik, Altıntaş Zafer OSB’de 10 bin istihdam hedeflendiğini söyledi. 

CEYDA ÇETİN ERENLER: YATIRIMCILARIMIZIN ARKASINDAYIZ

Yatırımın hayırlı olmasını dileyen AK Parti Kütahya Milletvekili Ceyda Çetin Erenler, “Üzerimize düşen ne varsa yerine getirmeye hazırız. Yatırımcılarımızın daima arkasındayız” dedi. 

İSHAK GAZEL: ÇALIŞMALAR BAŞARIYLA NETİCELENDİ

Kütahya için çok önemli bir proje olan Altıntaş Zafer OSB’nin başarıyla neticelendiğini ifade eden AK Parti Kütahya Milletvekili İshak Gazel, “İmza töreninde bulunmaktan büyük bir gurur ve memnuniyet duyuyorum. Bu vesileyle Sayın Valimize, dönemin milletvekillerinden Sayın Mustafa Şükrü Nazlı ile Vural Kavuncu’ya, şu anki milletvekillerimize ve emeği geçen herkese sürece katkılarından dolayı teşekkür ediyorum. Yapılan yatırımlar organize sanayi bölgesinin yerel hüviyetinden bölgesel bir hüviyete doğru evrilmesinin de göstergesi” diye konuştu. 

AHMET TAN: KÜTAHYA YATIRIMIN MERKEZİ OLMA NOKTASINDA İLERLİYOR

Altıntaş Zafer OSB’nin bölgeye hizmet edecek şekilde planlandığını belirten AK Parti Kütahya Milletvekili Ahmet Tan, “Kütahya yatırımın merkezi olma noktasında ilerliyor. Altıntaş Zafer OSB, Tavşanlı OSB, Gediz OSB ile Kütahya anlam ve değer kazandı. Tavşanlı ve Gediz’de ciddi yatırımlar devam etmekte. Emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum. Böylesine bir süreçte Kütahya’mıza yatırım yapan yatırımcılarımıza da teşekkür ediyorum” dedi.

AHMET ERBAŞ: KÜTAHYA’NIN BÖYLE BİR MORALE İHTİYACI VARDI

Yatırımcılara ve emeği geçenlere teşekkür eden MHP Kütahya Milletvekili Ahmet Erbaş, “Susmakla susamak arasında çok yakın bir ilişki olduğu söylenir; birisinde diliniz kurur, diğerinde gönlünüz kurur. Bu Kovid-19 sürecinden dolayı bütün dünya, ülkemiz ve memleketimiz maalesef tam bir gönül kuraklığı içerisindeydi. Paranın bu kadar değerli olduğu böylesine bir dönemde elini taşın altına koyarak Kütahya’ya yatırım yapmaya karar verenlere çok teşekkür ediyorum. Kütahya olarak böyle bir morale ihtiyacımız vardı” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Vali Ali Çelik ile yatırımcılar yer tahsis sözleşmesini imzaladı.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.