Almanya'daki Kütahyalılar 1 Aralık’ta Datteln'de buluşuyorlar

Gündem Yayın: 19 Kasım 2018 - Pazartesi - Güncelleme: 19.11.2018 11:47:52
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
3383 okunma
Google News

Almanyadaki Kütahyalılar 1 Aralık’ta Datteln de buluşuyorlar..

Almanya'da yaşayan Kütahyalılar her yıl olduğu gibi bu yıl da muhteşem bir organizasyon ile bir araya gelecekler.

Almanya Wuppertal Kütahyalılar Derneği tarafından düzenlenecek geceye birbirinden değerli sanatçıların katılacağı ve bu gecede Kütahyalıların doyasıya eğleneceği program hazırlıklarının sürdüğü bildirildi.

Almanya'nın  Datteln Şehrinde Çimen Düğün Slaonu'nda yapılacak geceye, Milletvekili Ahmet Erbaş'ın da onur konuğu olarak  katılacağı açıklandı. Avrupa kütahyalılar İnsiyatif Federasyon Başkanı Adil Emsen’’ federasyon ve kütahyalılar olarak Wuppertal derneğin programını katılacağız’’ dedi.

 

Dernek Başkanı İsmail Taşcıoğlu, 1 Aralık'ta düzenlenecek gece ile ilgili yaptığı açıklamada, ''Geleneksel olarak bu sene düzenlediğimiz programda, gurbetteki hemşerilerimizi kaynaştırma ,tanışma ve birlik, beraberliğimiz için önemli olduğunu biliyoruz.  Almanya Wuppertal Kütahyalılar derneği olarak kültürümüzü Avrupa'da yaşatmaya çalışıyoruz. Derneğimizin organize ettiği gecede, gurbetteki Kütahyalılar bir araya gelerek, hem geleneklerini yaşayacaklar, hem de yöresel sanatçılarımız ile bir araya gelecekler'' dedi.


Türkiyeden Geceye Bursa Hayat Hastanesi ve Doç. Dr. Evren Dilektaşlı ,Bursa güreş ağası Hakan Söğünmez ,Sanatcılar Sevgi Petek,Halil İbrahim Kesen,Mustafa Akğün,Veli Çelik Almanyadan Aydın Çimen,Ömer Düzdaş,Kadir Şahin, Süleyman Oruç sahne alacaklar. Gecede yöre tatlarının da sunulacak.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.