Alim Işık , 112 yıllık vasiyeti yerine getireceğiz

Gündem Yayın: 11 Mart 2019 - Pazartesi - Güncelleme: 11.03.2019 11:42:58
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
2476 okunma
Google News

112 yıllık vasiyet
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kütahya Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Alim Işık, 112 yıl önce Sultan Abdülhamit Han’ın vasietini kendilerinin yerine getirmek istediklerini ifade edip vasiyeti vazife bildiklerinin altını çizdi.
7 aylık iken ‘Difteri’ sonucu hayata veda eden Sultan Abdülhamit Han’ın kızı Hatice için 112 yıl önce verilen emri yerine getirmek için kolları sıvadıklarını işaret eden MHP Kütahya Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Alim Işık, vasiyeti vazife olarak gördüklerini ifade etti.
“Benim çocuğum kurtulamadı fakir fukaranın çocukları nasıl bakılıyor. Bir hastene yaptıralım da benim gibi babaların da kalbi yanmasın. Sultan Abdülhamit Han” sözünü hatırlatan MHP Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Alim Işık; “Başta akciğer kanseri, bronşit, astım, alerji gibi hastalıkların teşhis ve tedavi edilmesi amacıyla, temiz havası ve yüksek oksijen oranı ile ün yapmış Ilıca bölgesine Göğüs Hastalıkları Hastanesi yapılması sağlanacaktır” dedi.
112 YILLIK VASİYET
Sevdalarının yanlızca Kütahya olduğuna işaret eden MHP Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Alim Işık; “Küçük kızı hatice sultan 7 aylık iken difteri hastalığından vefat ettiğinde saraydaki bütün doktorları göğüs hastalıkları hastanesi kurmak için görevlendirdi Sultan Abdülhamit.
Saray doktoru İbrahim Paşanın tüm araştırmaları sonucu Kütahya’nın ormanlarının oksijen oranının yüksek, şehrin doğasının tüberkiloz ve göğüs hastalıkları için tıbbın kabul ettiği tüm şartlara uygun olduğu ve göğüs hastalıkları hastanesinin buraya yapılması gerektiğini sultan Abdülhamit Han’a bildirmiş. Hastane önerisini benimseyen Sultan Abdülhamit Han 9 Eylül 1907 tarihli iradesi ile Kütahya’da bir hastane yapılmasını emretti ancak 2. Meşrudiyetin yapılması üzerine hastane yapılamadı” diye konuştu
“BİRLİKTE BAŞARACAĞIZ”
“Sultan Abdülhamit Han’ın 1907 yılında verdiği emir o yıllarda yerine getirilemedi. Bu vasiyet 112 yıllık vasiyet” diyen MHP Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Alim Işık; “Biz bu vasiyeti vazife bildik. Ilıca Göğüs Hastalıkları Hastanesini Kütahya’mıza kazandırmak bize nasip olacak. Sevdamız Kütahya. Kütahya’ya sözümüz var. Birlikte başaracağız” diye konuştu.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.