Aker Salihli’de canları buluşturdu

Yaşam Yayın: 27 Eylül 2021 - Pazartesi - Güncelleme: 27.09.2021 14:37:43
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
1494 okunma
Google News

Aker Salihli’de canları buluşturdu

 

 

Kütahyalı işadamı ve Alevi-Bektaşi kanaat önderi Ali Aker, Kütahya’da yaptığı etkinliklerin üzerine her geçen ay yenilerini ekliyor. Aker son olarak Manisa Salihli’de birlik aşure lokması etkinliği düzenledi, yüzlerce canlarla birlikte Hz.Hüseyin’i andı.

 

Alevi-Bektaşi kanaat önderi ve Kütahyalı iş adamı Ali Aker, Almanya’da yaşamasına rağmen, Türkiye’yi karış karış geziyor ve her geçen ay etkinliklerine yenisini ekliyor. Kısa bir süre önce memleketi Kütahya/Dumlupınar'da, önce Nevruz kutlama programı ve ardından da Dumlupınar Üniversitesi ile işbirliği içinde Hacı Bektaş Veli anma konferansı ve son olarak da Dumlupınar ilçesine bağlı Allıören köyünde Seyyid Hurma Dede anma etkiliği ve Cem evi açılışı gibi farkındalık etkinlikleri düzenleyen Alevi-Bektaşi kanaat önderi ve İşadamı Ali Aker, Büyük Taarruz'un 99. yıldönümünde Dumlupınar ilçesinde büyük bir Zafer kutlaması programı gerçekleştirmişti. Daha sonra Sivas-Hafik ilçesine bağlı Beykonak köyünde Seyyid Ali Baba Sultan anma etkinliği ile alevi-bektaşi canları buluşturan Aker, son etkinliğini ise geçtiğimiz hafta sonu Manisa’nın Salihli ilçesi Kabrazlı mahallesinde gerçekleştirdi.  Yüzelrce Alevi-Bektaşi Can’ıı Salihli’deki birlik aşure lokması etkinliğinde bir araya getiren Ali Aker’in programına Salihli kaymakamı Mehmet Kamil Sağlam, CHP ve İYİ Parti milletvekilleri, Salihli İlçe Emniyet Müdürü Muhittin Doğan, Salmihli İlçe Jandanma Komutanı Yzb. Doğukan Karaaslan, Salihli’deki siyasi partilerin ve STK’ların başkan ve yöneticileri ile çok sayıda muhtar katıldı.

 

KARDEŞLİĞİMİZ DAİM OLSUN

Salihli Kaymakamı Mehmet Kamil Sağlam, programda yaptığı konuşmada yürekleri dağlayan Hz.Hüseyin’in şehit edilmesi olayının üzerinden tam 1341 yıl geçtiğini hatırlatarak:”Kaderimiz, kıblemiz, hüzün ve sevinçlerimiz bir. Kardeşliğimiz daim olsun. Hz.Hüseyin ve tüm şehitlerimizi rahmetle yad ediyorum.”dedi. CHP Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakıroğlu ise Muharrem ayının yas ve matem aayı olduğunu belirterek, tutulan oruçların, edilen duaların hak katında kabul olmasını diledi. Kütahyalı İşadamı Ali Aker, konuşmaların ardından Kaymakan Sağlam, Uşak Alevi Derneği Başkanı Bektaş Şentürk’e ve Kabazlı Mahalle Muhtarı Selahattin Akcan’a birer zülkifar takdim etti. Aker ayrıca katımlan tüm protokola günün anısına birer Kütahya çinisi hediye etti.

ERDEBİLLİLER KABAZLI’DA BULUŞTU

Katılım gösteren herkese Kütahya çinileri takdim ederek, ilimizin de tanıtımına katkı sağlayan Ali Aker, gecikmeli olarak gerçekleştiren Hz.Hüseyin’i anma ve birlik aşure lokması ikramı programında yaptığı konuşmada:”Anadolu’da Alevi inancının temel tarihsel kurumları inanç-dede ocakları ve süreklerdir. Erdebil-Safevi Dergahı’nın Anadolu’da etkili olduğu bölgelerden biri de Batı Anadolu’dur. Bu topluluklardan birisi de Afyonkarahisar, Eskişehir, Kütahya ve Manisa illerine bağlı yerleşim birimlerinde yerleşik olup “Erdebilliler” olarak anılan Alevi inançlı topluluktur. Erdebilliler, İç Ege’de yerleşik olup tarihsel-geleneksel Aleviliğe ait pratikleri, düşün-inanç uygulamalarını devam ettiren son derece önemli bir inanç topluluğudur. Şahsım da Erdebil süreğinin bir mensubuyum. Ecdadım Seyyid Hurma Dede olup ocağı ve türbesi Kütahya-Dumlupınar-Selkisaray köyündedir. Şahsım bir ocak evladı ve dede olarak bugün burada bulunmaktan, yol evladımız olan taliplerimizin bu aşure lokması hizmetinde olmaktan büyük mutluluk ve onur duydum.”dedi.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.