Ak Parti İlçe Başkanı Kadınlar Gününü Kutladı

Ak Parti İlçe Başkanı Kadınlar Gününü Kutladı

Gündem Yayın: 09 Mart 2016 - Çarşamba - Güncelleme: 09.03.2016 13:21:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
2846 okunma
Google News

"1977 yılında  Birleşmiş Milletler Genel Kurulu 8 Mart`ı  ‘`Kadın Hakları ve Dünya Barışı Günü ‘`  olarak ilan etmiştir. Böylece, 8 Mart kadınların mücadele ve dayanışmasının kutlandığı gün olmuştur.

       Kadınlarımızın toplumdaki yeri ve görevleri itibariyle birey olarak kişiliğini kazanması, kendini ifade edebilmesi, toplumda hak ettiği yeri alması gereklidir. Kadınların ihmal edildiği toplumların varlığını sağlıklı bir şekilde sürdürmesi mümkün değildir.

       Gelişen teknoloji, yaşam kalitesinin yükselmesi ve eğitim seviyelerinin artmasıyla artık kadınlar, politikadan sanata her alanda bulunmakta, konumlarını başarılı bir şekilde temsil etmektedirler.  Sorunları çözmek için isteklerini ifade edebilmekte, olumsuzlukları sorgulamaktadırlar.

Ancak Son günlerde giderek artan sayıda kadının eşi, eski eşi veya sevgilisi tarafından şiddet uygulanmakta öldürülmekte ve cinayete kurban gitmektedir. Kadına yönelik şiddet “kamusal veya özel yaşamda kadınlara fiziksel, cinsel veya psikolojik acı, ıstırap veren ya da verebilecek olan cinsiyete dayanan bir eylem, tehdit, zorlama, keyfi olarak özgürlükten, ekonomik gereksinimlerden yoksun bırakma” olarak tanımlanmaktadır. Kadınlara yönelik şiddet halen en utanç verici insan hakları ihlallerindendir

Bizler kadın ve erkeğin bir bütünün iki eşit yarısı olduğuna inanan bir gelenekten geliyoruz.  Cinsiyetler arası adaleti şiar edinen bir dinin mensupları olarak kadın ve erkeğin karşılıklı adalet ve hakkaniyet içinde yeryüzünü birlikte imar edeceğine inanıyor ve bunun için çabalıyoruz.

Kadına verdiği değerle, her daim bizimle birlikte olan, yolumuzu açan Sayın Başbakanımıza tüm kadınlar adına şükranlarımı sunuyorum.

Tüm kadınlarımızın öncelikle de annelerimizin Dünya Kadınlar Gününü kutluyoruz."

 

Av.Hilmi Gümüş

Tavşanlı Ak Parti İlçe Başkanı

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.