Ahmet Erbaş Çölyak Hastalarının sesi oldu

Sağlık Yayın: 11 Ekim 2019 - Cuma - Güncelleme: 11.10.2019 15:29:38
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
1964 okunma
Google News

Ahmet Erbaş Çölyak Hastalarının sesi oldu. 
İnce bağırsağın glüten adlı proteine karşı ömür boyu süren ve kronikleşen alerjisi ve hassasiyeti olarak adlandırılabilecek olan Çölyak Hastalığı Türkiye’de bilinen 135 bin kişinin baş etmekte oldu bir rahatsızlık. Kütahya’da da bir dernek kurarak örgütlenen Çölyak Hastalarının pek çok sorunu bulunuyor. Ancak bu hastaların sorunları çok fazla gündeme getirilmiyor. 
MHP Kütahya Milletvekili Ahmet Erbaş, Çölyak Hastalarının TBMM’de sesi oldu. Meclis genel kurulunda söz alan ve Çölyak hastalığı hakkında milletvekillerini bilgilendiren MHP Kütahya Milletvekili Ahmet Erbaş Çölyak hastalarına ödenen sosyal yardım ücretlerinin artırılması gerektiğini söyledi. Çölyak hastalarının ancak glütensiz ürünle beslenmesi gerektiğini belirten Ahmet Erbaş, bu hastalara SGK tarafından verilen sosyal yardım ücretinin azlığına dikkat çekti. Milletvekili Erbaş “ bu hastalara verilen ücret 108 TL.dir. Ürünlerin fiyatları ise afaki derecede yüksektir ve kısıtlı üretilmektedir. Maalesef her ilde ürünler de bulunmamaktadır. Ürünlerin fiyatlarına bir de kargo ücreti eklendiğinde hastalarımız maddi olarak iyice zorlanmaktadır. Çölyak ödeneklerinin kesinlikle yükseltilmesi gerekmektedir. Ayrıca her ilde belediyeler tarafından desteklenen glutensiz noktaların  oluşturulması gerekmektedir. Ki Kütahya bu konuda girişimlere başlamıştır. Ürünlerin ve hammaddenin Türkiye’de üretime teşvik edilerek fiyat farkının düşürülmesi hedeflenmektedir. Temel ihtiyaç olan ekmek 15 TL’dir. Kargo ücreti eklendiğinde 18 TL’ye yükselmektedir. En temel olan ihtiyacın fiyatının böyle olması adil değildir. Hem Sağlık Bakanlığından, hem de Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından bu konuda bir düzenleme yapılmasını bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.