AFAD Deprem Simülasyon Tırı Tavşanlı'da idi

Gündem Yayın: 22 Haziran 2018 - Cuma - Güncelleme: 22.06.2018 11:45:50
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
2866 okunma
Google News

AFAD Deprem Simülasyon Tırı Tavşanlı'da idi

Kütahya AFAD İl Müdürlüğünce, Tavşanlı'da yaşayan vatandaşların depreme karşı bilinçlendirilmesi, fiziksel ve psikolojik etkilerinin tecrübe edilmesi yolu ile can ve mal kayıplarının en aza indirilmesi için tasarlanan simülatör ilçemizde gün boyu hizmet verdi.

AFADEM öğretmenleri ve Müdürlüğün uzman personelleri tarafından gerçekleştirilen eğitimlerde; depremlere nasıl hazırlıklı olunacağı, deprem öncesi, deprem sırası ve deprem sonrasında neler yapılması gerektiği ve doğru davranış şekillerinin neler olduğu uygulamalı olarak anlatıldı.

AFAD Deprem Simülasyon Tırı her yaştan katılımcıya yönelik uygulamalı eğitimler vermek üzere, ilçemiz Cumhuriyet Meydanında yerini aldı.

Tavşanlı Kaymakamı Yüksel Kara'nın da ziyaret ettiği AFAD Deprem Simülasyon Tırında uygulamalı anlatımlar gerçekleşti.

Kaymakam Kara, AFAD Deprem Simülasyon Tırını ziyaret ederek yetkililerden bilgiler aldı. Kara yaptığı açıklamada, "Bölgemiz deprem bölgesi, dolayısıyla depremle yaşamayı öğrenmemiz lazım. AFAD ekipleri burada halkımızı bilinçlendirme adına çalışmalar yaptı, kendilerine teşekkür ederiz" dedi.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.