AFAD DEPREM SİMÜLASYON TIRI KÜTAHYA’DA

Gündem Yayın: 20 Haziran 2018 - Çarşamba - Güncelleme: 20.06.2018 15:28:06
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
2310 okunma
Google News

AFAD DEPREM SİMÜLASYON TIRI KÜTAHYA’DA
Deprem bilincini artırmak, deprem anında alınması gereken tedbirleri uygulamalı olarak göstermek amacıyla yola çıkan AFET ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) Deprem Simülasyon Tırı Kütahya’ya geldi. 

Vatandaşın afetlerden en az zararla kurtulabilmesi, toplumda farkındalık oluşturmak, beklenen bir felaketten başa çıkılabilir bir olguya dönüştürmek amacıyla düzenlenen afet eğitimleri kapsamında Kütahya’ya gelen Deprem Simülasyon Tırı, Kütahyalılarla buluştu. 

Vali Ahmet Hamdi Nayir, Kütahya Valiliği önünde hizmet vermeye başlayan AFAD Deprem Simülasyon Tırını ziyaret ederek yetkililerden bilgiler aldı.

“HALKI BİLİNÇLENDİRİYORUZ”

Vatandaşların deprem konusunda bilinçlendirilmesi için eğitimlerin sürdüğünü ifade eden İl Afet ve Acil Durum Müdürü Ahmet Ali Artun, “Bu çalışmalar kapsamında yaptığımız organizasyonlardan birisi de mobil deprem tırının Kütahya’da halkımızla buluşturulmasıydı. Afetlerin önlenebilir ve önlenemez boyutları var. Deprem önleyemediğimiz afetlerdendir. Geçmişte ülkemizde yaşadığımız deprem tecrübelerine ve istatistiklerine bakıldığında, çeşitli can ve mal kayıpları yaşamışız. Bunların nedenlerini araştırdığımızda, depremin değil almadığımız önlemlerin öldürdüğünü ve zarar verdiğini görüyoruz. Dolayısıyla halkımıza deprem anında neler yaşandığını yaşatmak, deprem anındaki hareketlerimizi, deprem öncesi ve sonrasında alınması gereken tedbirleri anlatıyoruz” dedi.

“DEPREM ÖLDÜRMEZ, ALINMAYAN TEDBİRLER ÖLDÜRÜR”

Kütahya’nın 1 ve 2. derece deprem bölgesinde yer aldığını, geçmişte meydana gelen depremlerde de önemli can ve mal kayıpları yaşandığını belirten Vali Ahmet Hamdi Nayir, depremin değil tedbirsizliğin ölüm getirdiğini söyledi. Türkiye'nin büyük bir bölümünün deprem kuşağında olduğuna dikkat çeken Vali Nayir, “Onun için bizim AFAD Teşkilatımız depremde alınması gereken tedbirler ve depremde nelerin önlenebileceği duygusunu ve eğitimini vermek için bizzat göze hitap eden bu tırla çalışma yapıyor. Genel bir kuralımız var: Deprem öldürmez, alınmayan tedbirler öldürür. Bu yüzden vatandaşımızın bilinçlendirilmesi, depremde meydana gelecek olan hem can hem de mal kayıplarını en aza indirecektir. Eğitim vermek için Kütahya’yı seçen AFAD Teşkilatına teşekkür ediyoruz. Kütahyamızda yalnızca merkezde planlanan bu faaliyet daha sonra ilçelerimizi de kapsayacak şekilde genişletilerek hem Tavşanlı hem de Gediz ilçemizdeki vatandaşlarımızın da bu hizmetten ve eğitimden istifade etmesi sağlandı” diye konuştu.

Konuşmaların ardından deprem tırında incelemelerde bulunan Vali Ahmet Hamdi Nayir ile İl Afet ve Acil Durum Müdürü Ahmet Ali Artun, 6 büyüklüğündeki Düzce depreminin canlandırmasını da Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı tarafından Kütahya’ya gönderilen Deprem Simülasyon Tırında yaşadı. 

AFET ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) Deprem Simülasyon Tırı, 21 Haziran Perşembe günü Tavşanlı Kaymakamlığı önünde, 22 Haziran tarihinde ise Gediz Belediyesi önünde vatandaşlara hizmet verecek.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.