ADAY ADAYI ARİF KULLUK’UN 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI MESAJI

ADAY ADAYI ARİF KULLUK’UN 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI MESAJI

Gündem Yayın: 28 Ekim 2013 - Pazartesi - Güncelleme: 28.10.2013 11:14:53
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
4963 okunma
Google News

AK PARTİ TAVŞANLI BELEDİYE BAŞKAN ADAY ADAYI ARİF KULLUK’UN 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI MESAJI

Milli mücadele, bir var olma kavgası olarak cereyan etmiş, Anadolu topraklarını vatan bilen herkes, canını, malını, ırzını, namusunu, toprağını korumanın, kurtarmanın mücadelesinden galip çıkmıştır. Milletin özne olduğu bir mücadelenin ertesinde devlet düzeni olarak millet-egemen bir yapı öngörülmüş, mücadeleyi yürüten Büyük Millet Meclisi, 29 Ekim 1923’te devletin rejiminin cumhuriyet olduğunu ilan etmiştir.
Cumhuriyet; halkın kendi kendisini idare ettiği rejimin adıdır. 88 yıl önce demokratik rejimine kavuşan milletimizin kendi seçtikleriyle idare edilmesi, çeşitli zaman dilimlerinde sekteye uğramıştır. Millet egemenliğini hazmedemeyen, milletin demokratik hakkını kullanmasından rahatsız olanlar, bu milletin seçtiği bir başbakanı, bakanları idam etmekten hiç de rahatsız olmamışlardır.

Devletimizin ve Cumhuriyetimizin üzerine inşa olunduğu değerlere karşı olanlar veya yabancı anlayışlar misak-ı milli hedefimizi ve Lozan antlaşması dahil olmak üzere, bu milletin bütün kazanımlarını görmezden gelme ve hatta inkar yoluna dahi başvurabilmektedirler.

Ancak, çok iyi bilinmelidir ki, bu anlayış sahipleri ne yaparsa yapsın, ne düşünürse düşünsün Cumhuriyetimiz bağımsız ve üniter yapısını koruyarak ebediyen var olacaktır. Milletimizin bütünlüğüne asla halel gelmeyecek, demokrasimiz kendini geliştirmeye devam edecektir.

Türkiye Cumhuriyeti devletinin dünya ile bağı güçlü, dışa açık, ekonomik gelişmesini ve kalkınmasını gerçekleştirmiş, büyük ve lider bir ülke olması bizim en büyük hedefimizdir.

Cumhuriyetimizin 100. yılında, dünyanın en güçlü ve lider ülkeleri arasında Türkiye Cumhuriyeti Devleti de yer alacaktır.
Bu duygu ve düşüncelerle, bu büyük günün 90. yıldönümünde, 29 Ekim Cumhuriyet bayramını kutluyor, aziz şehitlerimizi rahmet ve şükranla anıyoruz."

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.