ACIL SAĞLIK HIZMETLERI

ACIL SAĞLIK HIZMETLERI

Sağlık Yayın: 25 Ağustos 2014 - Pazartesi - Güncelleme: 25.08.2014 17:14:16
Editör - Administrator
Okuma Süresi: 4 dk.
3463 okunma
Google News

ACIL SAĞLIK HIZMETLERI

"Yataklı Tedavi Kurumları (hastaneler) hizmete duyulan andan itibaren 24 saat kesintisiz olarak acil  sağlık hizmeti verirler.

Sağlık Bakanlığı, Hastanelerin  (Devlet veya Özel) Acil Servislerine ruhsat verebilmesi için gerekli olan kriterleri yönetmeliklerle belirlemiştir. Buna göre Acil Servislerin ruhsatlı çalışabilmesi için: Laboratuvar, Rontgen, Tomografi ve MR, Ameliyathane gibi birimlerin Acil Servis Ünitesi içinde veya yakınında olması ve Konsultan Hekimlere kolay ulaşılır olması  gerekli ve zorunludur.

 

Acil sağlık hizmetleri hastanelerin en önemli hizmetidir. Normal zamanda bir çok poliklinik ve birimde verilen hizmetlerle ilgili acil bir durum olduğunda hastalar acile müracaat edebilir. Bu hastaların çoğuna tetkik, film veya başka işlemler gerekir. Acile gelen hastayı hemen gelip muayene olup reçete yazılıp giden hasta olarak düşünmemelidir. 

Acile müracaat eden hastaya anında tahlil yapabilir laboratuvarın 24 saat çalışması gerekir. Röntgen biriminin acilde 24 saat çalışması gerekir. Gereğinde acilde Tomografi ve MR çekilebilmelidir. Acile gelen hastanın hemen ameliyat edileceği Ameliyathane her an hazır ve 24 saat çalışır olmalıdır. Gereğinde hemen Doğumhaneye alınabilmelidir.

Acile gelen hastayı gereğinde ilgili uzmanların konsultasyonla hemen değerlendirmesi gerekir.

Kalp krizi geldiğinde Kardiyoloji, felç geldiğinde Nöroloji uzmanı polikliniği bırakıp hemen acile inebilmelidir.

Tavşanlı'da şimdiye kadar verilen sağlık hizmet planlamasında bu kriterlere dikkat edilerek birimler yerleştirilmiş, acile yakın olması gereken branşlar ( Kardiyoloji, Nöroloji, K doğum, beyin cerrahi, Genel cerrahi, Dahiliye branşları, tomografi, röntgen , laboratuvar , ameliyathane, doğumhane birimleri ) ACIL SERVIS ile birlikte  bulundurulmuştur. Eğer bu birimler acilin yanında olmazsa acile gelen hastaya gerekli işlemlerin yapılmasında sıkıntı olur. Bu birim ve branşlarda desteklenmeyen Acil Servislerde  eksiklikler olur. Acile gidiyorum diyen hasta mağdur edilmiş olur. Hasta sanki aile hekimine muayeneye gider gibi olur.

Hastane işletmeciliğinde birimlerin farklı yerlerde olması en çok hastaları mağdur etmekte, karışıklık ve gecikmelere yol açmaktadır. Bu nedenle o yerleşim yerinde hastane kapısından giren kişilerin tüm işlemlerinin ( muayene, tetkik, tomografi,...) başka yere gitmeden bitirilmesi hedeflenmektedir.

Tavşanlı' da şu an gündemde olan hastane yerinin seçimi yıllar önce yapılmış, buna modern bir bina ilave edilerek hizmetlerin bir bütünlük içinde verilmesi sağlanmıştır. Hastanemize civar yerleşim yerlerinden bir çok hasta gelmektedir.

Hastalarımıza, yeterli bekleme alanları olan,tam donanımlı ve

Modern  bir yapıda Acil Servis Hizmetlerini verecek olmamız bizi heyacanlandırıyor.

Tek dezavantajı olan  yerleşim yerine uzaklığı, daha kaliteli ve güler yüzlü sağlık hizmeti vererek  ve Yeterli Şehir içi ulaşımı  sağlayarak  aşacağımızı düşünüyoruz.

Hastanemizin yeni yapılan binası ve   yeni bir düzenleme içinde vereceğimiz  sağlık hizmetlerinin hayırlı olması dileğiyle."

 

                                          Tavşanlı MKDH Başhekim  V.

                                          Uz. Dr. Sabahattin ALTINTAŞ

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.