TÜRK BASININDA TARİHİ GÜÇ BİRLİĞİ

TÜRK BASININDA TARİHİ GÜÇ BİRLİĞİ

Gündem Yayın: 11 Mayıs 2014 - Pazar - Güncelleme: 11.05.2014 21:28:16
Editör - Administrator
Okuma Süresi: 4 dk.
3040 okunma
Google News

 

Türk Basını için 10 Mayıs yeni bir dönüm noktası oluyor. Gazeteciler Konfederasyonu, yaklaşık 20 bin gazeteci, 73gazeteciler cemiyetive 8 gazeteciler federasyonunun güç birliği ile bugün ilk genel kurulunu yaptı. 

Gazeteciler Konfederasyonu Birinci Genel Kurul Toplantısı için Türkiye’nin bütün illerinden gelerek Ankara’da buluşan 144 delege, genel başkanlığa BursaGazeteciler CemiyetiBaşkanı Nuri Kolaylı’yı oybirliği ile seçti. 

KÜTAHYAGAZETECİLER CEMİYETİBAŞKANI İHSAN TUNÇOĞLU’DA  YÖNETİM KURULUNA SEÇİLDİ

Gazeteciler konfederasyonu Genel Kuruluna KütahyaGazeteciler CemiyetiBaşkanı İhsan Tunçoğlu ve Yönetim Kurulu Üyesi Zafer Gazetesi sahibi Kamil Uludoğan delege olarak katıldılar

 

Türkiye genelinde en üst çatı örgüt konumundaki Gazeteciler Konfederasyonu’nun birinci Genel Kurul Toplantısı   Bera Ankara Otel’de yapıldı.

Yaklaşık 20 bin gazeteci, 73gazeteciler cemiyetive 8 gazeteciler federasyonunun güç birliği ile kurulan Gazeteciler Konfederasyonu’nun Birinci Genel Kurul Toplantısı’na Türkiye’nin bütün illerinden gelen 144 delege katıldı.

Divan Başkanlığını Gazeteciler CemiyetiBaşkanı Nazmi Bilgin’in yaptığı genel kurulun açılışında konuşan Gazeteciler Konfederasyonu Kurucu GenelBaşkanı NuriKolaylı,Türk basıntarihinde örgütlenme ve yeniden yapılanma açısından tarihi bir gün yaşandığını ifade etti.

Anadolu’nun dört bir köşesindeki gazetecilerin en temel beklentisinin, tarafsız, siyaset üstü, uyumlu ve herkesi kucaklayan bir anlayış içerisinde güç birliği yapılarak, sektörde yaşanan sorunların çözümü olduğunu ifade eden Nuri Kolaylı, “Basın özgürlüğü, basın kuruluşlarında ve meslek örgütlerinde kurumsallaşma, basın ahlakı, çalışma koşulları, mesleki eğitim ve gazetecilerin yıpranma hakkı başta olmak üzere birçok sorunun çözümü için çok çalışmak ve kalıcı çözümler üretmek zorundayız” dedi.

Çözülmesi gereken öncelikli sorunların başında, basın özgürlüğünün geldiğini ve Türk Ceza Kanunu ile Terörle Mücadele Kanunu’nun bazı maddelerinin ifade özgürlüğünü kısıtlayan hükümler içerdiğini kaydeden Kolaylı, “Meslektaşlarımız yazdıkları yazılar, yorumlar ve haberler nedeniyle yargılanıyor. Bu durumun sona erdirilmesi ve basın özgürlüğünün gerçek anlamda sağlanması, hepimizin ortak yükümlülüğüdür” diye konuştu.

Anadolu’yu il il gezerek gazetecilerin sorunlarını dinlediğini ve bu sorunların çözümü amacıyla Türkiye’nin dört bir yanındaki gazeteciler cemiyetlerinin başkanlarıyla yola çıkılarak Gazeteciler Konfederasyonu’nun kurulduğunu sözlerine ekleyen Nuri Kolaylı, konuşmasını şöyle tamamladı:

“Güç birliği içinde çözmemiz gereken sorunlardan birisi de, bizleri temsil etmeyen, meslek ilkelerimizi bile bilmeden ortaya çıkıp gazeteci olduğunu iddia eden insanların varlığıdır. Basın mesleği birçok yönüyle gözde olması nedeniyle, maalesef kötü niyetlilerin hedefi haline geldi.  

Önüne gelen herkes gazete açıyor… Eline kalem geçiren, gazeteci olduğu iddiasıyla iş takibine girişiyor. Bu insanlar, basın mesleğini, kendi çıkarları uğruna iş takibi, tehdit ve şantaj aracı olarak kullanıyorlar. Herkesin şikâyetçi olduğu bu durumun ortadan kalkması için dünyadaki uygulamalar da dikkate alınarak, gazetecilik mesleğini yasal bir platforma oturtmak gerektiğini düşünüyoruz. Bu sorunun çözümü için Tabipler Odası gibi, Baro gibi özel bir yasa ile gazetecilik mesleği düzenlenmeli, cemiyetlerimiz ve derneklerimiz meslekte söz sahibi konuma gelmelidir.”

Basın İlan Kurumu GenelMüdürü MehmetAtalay, Basın İlan Kurumu Yönetim Kurulu ÜyesiMustafa Arslan, Basın Yayın ve Enformasyon eski Genel Müdürü ve Başbakan Yardımcısı Danışmanı Salih Melek ile Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü Basın Kartları Daire Başkanı Ali Güneş’in konuşmalarının ardından geçilen seçimlerde, delegelerin tümünün oyunu alan BursaGazeteciler Cemiyetive Marmara Gazeteciler FederasyonuBaşkanı NuriKolaylı, Gazeteciler Konfederasyonu’nun seçilen ilk genel başkanı oldu.

Kütahya gazeteciler cemiyeti başkani Ihsan Tunçoğlu da yönetim kuruluna seçildi.

Tunçoğlu kendisini yönetim kurulu listesinde aday gösteren Genel Başkan Nuri Kolayli’ya ve seçimde oy kulanan 144 delegeye teşekkürlerini sundu.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.