KÜTAHYA AĞIR CEZA MAHKEMESİNDE TEKRAR YARGILAMA

KÜTAHYA AĞIR CEZA MAHKEMESİNDE TEKRAR YARGILAMA

Asayiş Yayın: 02 Şubat 2014 - Pazar - Güncelleme: 02.02.2014 11:06:32
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
4570 okunma
Google News

 

 

19 Ekim 2009 da Kütahya’nın Çavdarhisar İlçesi  Demiroluk köyünde meydana gelen olayda   Polis memurunun düğünde rasgele açtığı ateş sonucu  İlköğretim 8.sınıf öğrencisi Özge Keyikçi’nin ölümüne ve kendi oğlu Tunahan A’.nın( 10) yaralanmasına sebep olan 37 yaşındaki Polis Memuru Enver A’ya verilen 2 yıl 4 ay hapis cezası Yargıtay tarafından “ az bulunarak” bozuldu

Gözü yaşlı baba Selim Keyikci bu acı olay hakkında Şunları söyledi: “ Halkın can ve mal güvenliğini, asayişi sağlamakla görevli polis memuru düğünde tabancasıyla ateş ediyor ve benim canım evladım Özge’mi hayatının baharında öldürüyor. Mahkeme sonunda 2 yıl 4 ay ceza veriliyor.Bu adalet midir? Bu adaletsizliğe Yargıtay geçit vermedi. Biz Eşim Sıdıka ile her gün ağlıyoruz, devamlı göz yaşı döküyoruz. Canımz evladımız rüyalarımıza giriyor.Acısını bir türlü unutamıyoruz.Evet Alın yazısı,evet kader amenna ama cezası bu kadar hafif olmamalıydı.İnsan hayatını söndürmenin cezası bu olmamalı. Sadece 90 gün hapishanede yattı ve çıktı. Görevine iade edildi ve şu anda görevinin başında. Bu olayı cahil bir insan yapsa bir derece anlarız.Ama bu adam halkın can ve mal güvenliğini korumak,kollamak ve magandalara engel olmakla eğitilmiş bir devlet memuru. Bu bizi daha çok kahrediyor. Evladımızın anıları ile dolu bu topraklarda artık yaşayamaz hale geldik. Bu nedenle Köyümüzü terk ederek Denizli’ye yerleştik”

      POLİS ENVER A. YENİDEN YARGILANACAK

Özge Keyikçi’nin avukatı ise : “ İşin başka bir acı tarafı da bu olayın müsebbibi bir polis memuru. Asayişi sağlamak ve magandaları önlemekle görevli bu kişinin yol açtığı bu olay ailenin yıkımına sebep olmuştur.Yargıtay Cezayı az bulduğu için kararı bozdu.Şimdi Polis Enver A. Kütahya ağır ceza mahkemesinde tekrar yargılanmaya başlandı. İnanıyoruz ki adalet yerini bulacak ve hak ettiği ceza bu defa verilecektir”

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.