SAHALARDAKİ AMBULANS KONUSU GÖRÜŞÜLDÜ

SAHALARDAKİ AMBULANS KONUSU GÖRÜŞÜLDÜ

Gündem Yayın: 12 Kasım 2013 - Salı - Güncelleme: 12.11.2013 11:54:39
Editör - Administrator
Okuma Süresi: 2 dk.
3121 okunma
Google News

 

SAHALARDAKİ AMBULANS KONUSU GÖRÜŞÜLDÜ

Tuna İŞLEYEN/TAVŞANLI/DHA

Tavşanlı Kaymakamı Numan Hatipoğlu başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya Doç. Dr. Mustafa Kalemli Devlet Hastanesi Başhekimi Uzman Doktor Sabahattin Altıntaş, İlçe Spor Müdürü Kemal Yurttürk, Kütahya ASKF Yönetim Kurulu üyesi Celalettin Altay, futbol spor kulüp başkanları ve temsilcileri ile bir araya gelindi.

Toplantının öncelikli konusu sağlık ve sahalarda ambulans eksikliği idi. Yeni düzenleme ile amatör müsabakalarda, maç esnasında ambulans bulundurulmuyor, ancak 112 ücretsiz arandığında şehir içinde 10 dakika kırsal kesime ise en fazla 30 dakikada ulaşıldığı, Karakova’daki sahalara ise 5 dakika içerisinde ambulansın yetişeceği belirtildi.

Ayrıca sahalarda bulunan görevli sağlık memurunun ilk müdahaleyi yerinde yaparak, kırılma, şok ve kriz gibi durumlara müdahale edebileceği gerektiğinde ambulans çağırabileceği toplantıda belirtildi.

Tavşanlı Kaymakamı Numan Hatipoğlu “Maçlarda tam ekipmanlı sağlık görevlileri bulunmaya devam edecek. Ambulans 112 sistemi içinde olduğundan çağrı ile gelecek.  İlk müdahalenin sağlıkçılar tarafından yapılması olup hastaneye sevk halinde ambulans çağrılmasıdır. 112 ise zaten en kısa sürede gelmektedir. Acil hizmetleri çok iyi bir durumdadır. Tavşanlı’da her hafta 12 maç yapılmakta olup ambulansın bekletilmesi  kaza gibi durumlarda ciddi aksamalara neden olabilecektir.” Dedi. 

Ayrıca toplantıda yeni yapılan sentetik sahanın tribünlerinin olmayışı,  futbolcu ve hakemlerin soyunma odasına aynı yerden girmesi nedeniyle güvensiz olduğu dile getirildi.

Bu sorunu Tavşanlı Ada stadyumundan sökülen portatif tribünlerin monte edilerek tribün oluşturulabileceği bilgisi verildi.

Diğer yandan Amatörlere maddi yardım konusunda özel idare ile görüş alışverişinde bulunulacağı, Karakova’daki soyunma odalarının yetersizliğinin giderileceği ilçe Kaymakamı Numan Hatipoğlu tarafından söylendi.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.