90 YAŞINDA KANSERİ YENDİ

Sağlık Yayın: 16 Mart 2020 - Pazartesi - Güncelleme: 16.03.2020 13:05:42
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
1416 okunma
Google News

90 YAŞINDA KANSERİ YENDİ

Mustafa Kemal Yalçın (90) Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi (KSBÜ) Radyasyon Onkolojisi Polikliniğinde gördüğü tedaviyle prostat kanserini yendi. Kansere karşı zafer ilan ettiğini belirten Yalçın, tedavisini gerçekleştiren Dr. Öğr. Üyesi Ali Türk ile birlikte Kütahya’da parkta yürüyüş yapıp, güzel havaların keyfini çıkarıyor.  

KSBÜ- 2018 yılında prostat kanseri tespit edilen 90 yaşındaki Mustafa Kemal Yalçın, bunun üzerine farklı hastanelere tedavi için başvuru yaptı. En son İstanbul’da bir özel hastaneye danışan Yalçın’a, “Mustafa Bey buradaki tedavi çok masraflı olur sizin için. Kütahya’da da bir radyasyon onkolojisi polikliniği açıldı. Dilerseniz oraya başvuru yapabilirsiniz.” denildi. Mustafa Kemal Yalçın bunun üzerine KSBÜ Radyasyon Onkolojisi Polikliniğine başvuru yaptığını ifade ederek, “İstanbul’a sık sık seyahatlerim oluyor. Oradaki hastaneleri tanıdığımdan dolayı, İstanbul’da bir özel hastaneye başvuru yaptım. Sağ olsunlar beni çok güzel bilgilendirip, KSBÜ Radyasyon Onkolojisi Polikliniğini tavsiye ettiler. Kütahya’da böyle başarılı bir merkez bulunduğunu duyup, görünce çok şaşırdım ve mutlu oldum.” dedi.

“SADECE 5 SEANSLA KANSERİ YENDİM”

Hasta Yalçın, başvuru yaptığı KSBÜ Radyasyon Onkolojisi Polikliniğinden Dr. Öğr. Üyesi Ali Türk tarafından bilgilendirildiğini belirterek, “Ali Bey çok sıcakkanlı ve çok iyi bir insan. Beni çok güzel bilgilendirdi. Evladım gibi gördüm hemen onu. Aslında benim yaşımdaki hastalara ışın tedavisi uygulamak biraz riskli diye biliyorum. Ama Ali Bey’in doğru bilgilendirmesi, beni rahatlattı. Işın tedavisi görmeye başladım. KSBÜ’de modern cihazlar bulunduğundan dolayı 40 seanslık tedavi, 5 seansa düştü. Şu an iyileştim. Doktoruma ne kadar teşekkür etsem az. Bu arada eşim sürekli yanımda bulundu. Ona da ne kadar teşekkür etsem az. Kansere karşı zafer elde ettim. Güle güle kanser.” şeklinde konuştu.

MİLİMETRELİK DÜZEYDE BİR TEDAVİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Prostat kanseri hastanın tedavisini gerçekleştiren KSBÜ Radyasyon Onkolojisi Polikliniğinden Dr. Öğr. Üyesi Ali Türk, Mustafa Kemal Yalçın’a milimetrelik düzeyde bir tedavi gerçekleştirdiklerini ifade ederek, “Mustafa Kemal Bey polikliniğimize başvuru yaptıktan sonra; kendisi için en uygun, en konforlu tedavi yöntemi olan ve halk arasında nokta atışlı ışın tedavisi olarak bilinen ‘Stereotaktik Beden Radyoterapisi Tedavisi’ (SBRT) uygulamaya karar verildi. Peki SBRT nedir? SBRT, gelişmiş radyoterapi cihazları ile milimetre düzeyinde hassasiyetle planlanan ve tedavi alanının doğruluğu her bir seansta milimetre düzeyinde hassasiyetle kontrol edilerek uygulanan bir tedavi. KSBÜ Radyasyon Onkolojisi Polikliniğinde modern cihazlar bulunduğundan dolayı, 40 seanslık tedaviyi, 5 seansta bitirerek, hastamızı sağlığına kavuşturduk. Mustafa Kemal Bey ile bize her konuda destek olan KSBÜ Rektörümüz Prof. Dr. Vural Kavuncu’yu da ziyaret etmek istiyoruz.” dedi.

HASTA İLE DOKTOR KENT PARK’TA YÜRÜYÜŞ YAPIYORLAR

Sağlığına kavuşan Mustafa Kemal Yalçın ile tedavisini gerçekleştiren Dr. Öğr. Üyesi Ali Türk, KSBÜ Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesine yakın olan Kent Park’ta yürüyüş yaparak, havanın keyfini çıkarıyorlar. Yalçın ve Dr. Öğr. Üyesi Türk burada, dünya tarihinde önemli isim yapmış kişilerin heykellerini inceleyip, Kütahya tarihi hakkında bilgilerini paylaştılar.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.