9 Yıldan bu yana ilk kez yapılamadı

Gündem Yayın: 06 Mayıs 2020 - Çarşamba - Güncelleme: 06.05.2020 12:48:12
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
1486 okunma
Google News

             9 Yıldan bu yana  ilk kez yapılamadı 

 

 " Kamuoyuna Saygıyla Duyurulur,

                Ülkemiz tarafından ilgili makamlarca alınan Covid-19 Virüsünden toplum olarak korunma tedbirleri kapsamında:

                T.C. Milli Eğitim Bakanlığına bağlı tüm resmi /özel okul ve kurumlarda öğrenci, öğretmen ve

okul yöneticilerinin katılımı ile yapılması planlanan il/ilçe, ulusal ve uluslararası düzeydeki sosyal etkinlikler (toplantı, çalıştay, sempozyum, konferans, forum, ödül töreni, spor müsabakası, yarışma vb.) tedbiren iptal edilmiştir.

                Bu doğrultuda 30 Mayıs 2020 tarihinde yapılması planlanan Sendikamız Kadınlar Komisyonu ve 2071 Erdemli Nesiller Derneği'nin ortaklaşa düzenlediği "İlkokullara Yönelik Kitap Okuma Yarışması" ile Tavşanlı Eğitim Bir-Sen Yönetim Kurulu olarak düzenlediğimiz; Tavşanlı halkına yönelik "Tavşanlı Okuyor" başlıklı Umre Ödüllü Kitap Okuma Yarışmalarının iptal edildiğini Tavşanlı eğitim camiasına ve kamuoyuna üzülerek bildirmekteyiz.

                İlkokullardaki kitap okuma yarışması için yaklaşık 1100 öğrencimiz kitapları temin etmiş ve danışman öğretmenleri aracılığıyla bu ay sonunda yapılması planlanan sınava hazırlanmışlardı. Yine aynı şekilde çeşitli kademelerde eğitim alan öğrencilerimiz başta olmak üzere öğretmenlerimiz ve Tavşanlı halkı da Umre ödüllü kitap okuma yarışması için hazırlıklarını yapmışlardı. Ancak “öğrencilerimizin ve toplumumuzun sağlığı her şeyden önce gelir” prensibimiz gereği bu seneki yarışmaları ülkemizi ve tüm dünyayı derinden etkileyen salgın hastalık nedeniyle iptal etmiş bulunmaktayız.

                2011 yılından beri gelenekselleşen Tavşanlı Eğitim Bir Sen Kitap Okuma Yarışmaları 9 yıldan sonra ilk defa yapılamıyor. Ancak geleceğe dair ümidimiz olduğunu ve devletimizin aldığı tedbirler kapsamında hayatın normalleşeceğine ve daha da güzelleşeceğine de inancımız tam. Daha sağlıklı ve güzel günlerde kitaba dair daha büyük projelerde buluşmak üzere diyerek kitap dostu öğrencilerimize;  onları yarışmaya hazırlayan danışman öğretmenlerine, yarışmaya destek veren okul temsilcilerimize ve okul idarelerine teşekkürü bir borç biliriz."

 

Rıdvan DURGUT                                              Nimet UZAN                                          Mesut KOCAMAN

2071 Erdemli Nesiller Dern Bşk.       Tavşanlı Eğitim-Bir-Sen                 Tavşanlı Eğitim-Bir-Sen İlçe Bşk

                                                             İlçe Kadın Komisyonu Bşk.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.