600 milyon dolarlık bağlantıya imza attı

Teknoloji Yayın: 28 Şubat 2019 - Perşembe - Güncelleme: 28.02.2019 10:12:07
Editör -
Okuma Süresi: 5 dk.
2718 okunma
Google News

PlastEurasia Fuarı’nda 44 ülkeden 1094 firma

600 milyon dolarlık bağlantıya imza attı

 

 

 

Dünyanın ikinci, Avrasya’nın ise en büyük plastik buluşması olan PlastEurasia Fuarı’nı TÜYAP işbirliği ile düzenleyen PAGEV, geçtiğimiz yıl 28’incisi yapılan PlastEurasia-Uluslararası İstanbul Plastik Endüstrisi Fuarı’nın sonuçlarını değerlendirdi. 28. PlastEurasia Fuarı’nda 44 ülkeden 1094 firma yeni ürün ve teknolojilerini sergilerken fuarı 103 ülkeden toplam 51 bin 684 profesyonel ziyaret etti. PAGEV, dört gün süren fuarda yaklaşık 600 milyon dolarlık iş bağlantısı yapıldığını açıkladı.

 

 

Plastik sektörünün buluşma noktası olan PlastEurasia Fuarı’nın 28.’si geçtiğimiz yıl Aralık ayında TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. Fuarda toplam on salonda yerini alan binin üzerindeki firma; plastik makinelerinden kimyasallar ve hammaddelere, makine yan sanayiinden ısı, kontrol cihazları ve kalıplara kadar birçok farklı alanda en son teknoloji ürünlerini sergiledi. Türk Plastik Sanayicileri, Araştırma, Geliştirme ve Eğitim Vakfı (PAGEV)’in açıkladığı fuar değerlendirme raporu sonuçlarına göre dört gün süren 28. PlastEurasia Fuarı’nda yaklaşık 600 milyon dolarlık iş bağlantısı yapıldı.

 

 

PlastEurasia’ya en büyük ilgiyi Avrupalılar gösterdi

 

 

Küresel ekonomideki olumsuz görünüme rağmen beklentilerin çok üzerinde ilgi gören fuarı 7 bin 974’ü yabancı olmak üzere 51 bin 684 profesyonel katılımcı ziyaret etti. Yurtdışı ziyaretçilerinin yüzde 30’unun Avrupa’dan, yüzde 28’inin Asya’dan, yüzde 21’inin Ortadoğu’dan, yüzde 20’sinin Afrika’dan, yüzde 1’inin ise Amerika’dan geldiği görüldü. PlastEurasia en çok ziyaretçiyi; İran, Cezayir, Bulgaristan, Rusya, Ukrayna, Irak, Libya, Tunus, Mısır ve Suudi Arabistan’dan çekti.

 

PAGEV raporunda PlastEurasia Fuarı’nı ziyaret edenlerin yüzde 51’inin üretici/imalatçı, yüzde 21’i ihracatçı, yüzde 19’unun ithalatçı ve yüzde 9’unun hammadde tedarikçisi olduğu belirtildi. Ziyaretçilerin yüzde 46’sını üst düzey yönetici ve karar vericiler oluşturdu.

 

28. PlastEurasia Fuarı’nda Çin, Hindistan, Tayvan ve İran milli katılım ile yer alırken Rusya, Suudi Arabistan, Irak, Filistin, Yunanistan ve Azerbaycan başta olmak üzere 34 ülkeden alım heyetlerine de ev sahipliği yaptı.

 

Fuar ile ilgili görüşleri alınan ziyaretçilerden yüzde 91’i fuar ziyaretinden memnun kaldığını belirtirken yüzde 93’ü bir sonraki PlastEurasia Fuarı’nı da ziyaret edeceğini söyledi. Katılımcıların yüzde 88’i PlastEurasia Fuarı’nı iş çevrelerine tavsiye ettiğini belirtti.

 

 

PlastEurasia Fuarı yeniliklerle 2019 yılında da TÜYAP’ta


Plastik sektörünün dünya çapında tanıtımına önemli katkılar sağlayan PlastEurasia-Uluslararası İstanbul Plastik Endüstrisi Fuarı, 2019 yılında da önemli iş bağlantılarına ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Bu yıl 4-7 Aralık tarihleri arasında TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleşecek olan fuar, yeni pazarlara açılmak ve mevcut pazar paylarını arttırmak isteyen firmalara önemli fırsatlar sunacak.

 

PAGEV üyelerini 29. PlastEurasia Fuarı’nda önemli avantajlar bekliyor

 

Sektörün tüm paydaşlarını aynı çatı altında buluşturan PlastEurasia Fuarı’nın sektörün gelişiminde önemli bir yeri olduğunu belirten PAGEV Birinci Başkan Yardımcısı ve Fuarlar Koordinatörü Ahmet Meriç: “Türk fuarcılığında bir örnek teşkil eden PlastEurasia Fuarı’nı 28 yıldır hayata geçiriyoruz. Her geçen yıl daha fazla firmanın katıldığı, ziyaretçi sayısının arttığı ve önemli iş bağlantılarının yapıldığı fuar, yıllar içinde dünyanın en büyük ikinci, Avrasya’nın ise en büyük plastik fuarına dönüştü. Küresel ekonomide yaşanan olumsuz gelişmelere rağmen 28. PlastEurasia Fuarı sonuçları itibariyle sektöre moral ve motivasyon oldu. Başta Avrupa, Ortadoğu ve Asya olmak üzere dünyanın dört bir yanından 50 binden fazla profesyonel ziyaretçiyi ağırladığımız fuar sektörün ihracatının artmasına çok olumlu katkılar yapıyor” dedi.

 

Ahmet Meriç, 2019 yılı hazırlıklarına başladıkları PlastEurasia Fuarı’nı 4-7 Aralık 2019tarihlerinde TÜYAP’ta düzenleyeceklerinin bilgisini verdi. Meriç, bu yıl firma davetlerinde nokta atışı yapmayı hedeflediklerini dile getirerek şunları söyledi: “Firmalarımızın hedef müşterilerini fuara getirebilmek için bu yıl güzel bir yenilik getirdik. Katılımcı firmalarımızdan en önemli birkaç müşterilerini söylemelerini isteyecek ve yabancı misafirlerinin iki günlük konaklama masraflarını PAGEV olarak üstleneceğiz. Bin kişilik misafir kontenjanını yakalamak için mutlaka PAGEV’e üye olmak ve yıl içinde yapacağımız duyuruları takip etmek gerekiyor. PAGEV üyesi firmalar ayrıca PlastEurasia Fuarı’na yüzde 15 indirimli katılabiliyorlar. Ayrıca firmalara acele edip Şubat sonuna kadar devam eden erken dönem avantajlarından da faydalanmalarını öneriyoruz. Tüm bu fırsatlardan yararlanmak için firmalarımızı PAGEV’e üye olmaya davet ediyoruz.”

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.