6. Çevre Şenliği Başladı

Yaşam Yayın: 02 Haziran 2016 - Perşembe - Güncelleme: 02.06.2016 09:17:09
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
3665 okunma
Google News

6. Çevre Şenliği Başladı

Tavşanlı Belediyesi’nin geleneksel hale getirdiği Çevre Şenliği’nin 6.’sı Cumhuriyet Meydanında başladı. 3 gün sürecek olan açılışa protokol ve vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Tavşanlı Belediyesi tarafından bu sene 6’sı gerçekleştirilen “Çevre Şenliği” Belediye Başkanı Mustafa Güler, Başkan Yardımcıları Mehmet Atabay ile Ali Özden ve öğrencilerin katıldığı yürüyüşle başladı.

Öğrenciler, çevre temizliğine dikkat çeken dövizlerle Cumhuriyet Meydanı’na kadar yürüdü. Buradaki program saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Tavşanlı Kaymakamı Numan Hatipoğlu, Belediye Başkanı Mustafa Güler ile ilçe protokolünün katıldığı tören renkli görüntülere sahne oldu.

Halk oyunlarının yanında minik öğrencilerin gösterilerinin de yer aldığı Çevre Şenliğinde konuşan Kaymakam Numan Hatipoğlu, yapılan etkinliğin örnek teşkil ettiğini söyleyerek, “Tavşanlı Belediyesi’ni hayata geçirdiği ve gelenekselleştirdiği bu proje nedeniyle tebrik ediyorum” dedi.

Kaymakam Hatipoğlu’nun ardından kürsüye gelen Belediye Başkanı Mustafa Güler, vatandaşların her geçen gün bilinçlendiğine dikkat çekerek gelecek nesilden umutlu olduğunu kaydetti.

Güler, “Çevre Şenliği etkinliğimiz kapsamında yaklaşık 35 bin ton atık toplandı. Bu rakam etkinliğimizin amacına ulaştığını görüyoruz. Çevre duyarlılığına çocuklarımızla birlikte büyüklerinde katılması bizleri son derece mutlu ediyor. Burada çocuklarımızın döviz haline getirdiği sloganlar var. Onları okuduğumuzda çevre bilincinin güçlendiğini hissedebiliyorsunuz. (Şehrimizin uzaylılar kirletmiyor, biz kirletiyoruz) ve (Sağlıklı Çevre Sağlıklı Hayat Demektir) gibi dövizleri gördüğümüzde çocuklarımızın da ailelerine bu bilinci aşılayacaklarını düşünüyoruz. Tavşanlı Belediyesi STK’larla birlikte üzerine düşeni yapacaktır. Halkımıza (Temizlik İmandan Gelir) sözüyle hareket ederek, nasıl evimizi temiz tutuyorsak çevremizi de o denli hassas bir düşünce ile korumamız gerektiğini hatırlatmak istiyorum” ifadelerini kullandı.

Yapılan konuşmaların ardından Tavşanlı Kaymakamı Numan Hatipoğlu, Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler, Belediye Başkan Yardımcıları ve protokol mensupları projeye destek veren okullara hediye takdim etti.

Atık Toplama Yarışmasında birinciliği Süleyman Yılmaz Anaokulu,  ikinciliği Beyköy İlk-Ortaokulu ve üçüncülüğü de Fevzi Paşa Ortaokulu elde etti.

Başkan Güler ve beraberindekiler stantları gezerek katılımlara teşekkür etti.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.