372. DÖNEM ASTEĞMEN VE HAVA PİYADE ERLER YEMİN ETTİ

Gündem Yayın: 17 Ağustos 2018 - Cuma - Güncelleme: 17.08.2018 19:11:59
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
4961 okunma
Google News

372. DÖNEM ASTEĞMEN VE HAVA PİYADE ERLER YEMİN ETTİ
Kütahya’da 372. Dönem 144 asteğmen ve 1998/3 tertip 3 bin 500 hava piyade er yemin etti.
 
372. Dönem asteğmen ile 1998/3 tertip erler için Hava Er Eğitim Tugay Komutanlığında yemin törenleri düzenlendi.

Yemin törenlerine Vali Ahmet Hamdi Nayir, Hava Er Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Hv. P. Tuğgeneral Necati Gündüz, Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Rektörü Prof. Dr. Remzi Gören, KUTSO Başkanı İsmet Özotraç, bazı daire müdürleri, askeri erkân ile çok sayıda asker ailesi katıldı.

 


 
Sancağın tanıtılması, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törenlerde eğitimlerini tamamlayan 144 asteğmen ve 3 bin 500 hava piyade er Türk Bayrağı ve silah üzerine ellerini koyarak yemin etti.
 
Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz’ün kutlama mesajının okunması ile devam eden törende Hava Piyade Albay Can Ağaç ve Hava Piyade Albay Erol Yeşilçınar konuşma yaptı.


 
“EVLATLARINIZLA NE KADAR ÖVÜNSENİZ AZDIR”
 
Asteğmenlere seslenen Hava Piyade Albay Can Ağaç konuşmasında, “Hava er eğitim tugay komutanlığı kurulduğu günden bu yana ilk kez bu yıldan itibaren asteğmen adaylarına eğitim vermiş ve onları mezun ederek şanlı Türk silahlı kuvvetlerinin bir parçası olan hava kuvvetleri komutanlığının saflarına and içerek uğurlamanın haklı gururunu yaşamıştır. And içme törenleri milletçe sahip olduğumuz köklü geleneklerle insanımızın doğasında var olan sevgi, saygı, vefa, fedakârlık ve dayanışma gibi milli evrensel insani değerleri kapsayan toplumsal vurguyu güçlendiren vatana ve millete bağlılığın şeref sözü ile perçinlendiği milli bir geleneğimizdir. Saygıdeğer anneler ve babalar biliyorum ki bugün burada hayatınızın en unutulmaz anlarından birini yaşıyorsunuz. Evlatlarınız artık Hava Kuvvetleri Komutanlığının bir subayı olarak görev yapacaklardır. Onlarla ne kadar övünseniz azdır.” dedi.
 

 


“TEMİNATI ŞEREF VE GEREKTİĞİNDE VATAN UĞRUNA ŞEHİT OLMAKTIR”
 
Erlere seslenen Hava Piyade Albay Erol Yeşilçınar konuşmasında; “Bu ant askerlik mesleğine yürekten bağlanıştır. Teminatı şeref ve gerektiğinde vatan uğruna şehit olmaktır. Saygıdeğer anne ve babalar biliyoruz ki bugün hayatınızın en mutlu ve en unutulmaz anlarından birini yaşıyorsunuz. Karşınızda dimdik duran evlatlarınıza bakarken büyük bir heyecan ve mutluluk duyuyorsunuz. Sizlere bu gururu yaşatan evlatlarınızla ne kadar övünseniz azdır. Bu vatan evlatlarını yetiştirdiğiniz için sizlere saygı ve şükranlarımızı sunuyoruz.” dedi.


 
Yemin törenleri Vali Ahmet Hamdi Nayir, Hava Er Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Hv. P. Tuğgeneral Necati Gündüz ile diğer protokol üyeleri tarafından dereceye giren 372. Dönem asteğmenler ve 1998/3 tertip hava piyade erlere ödüllerinin verilmesiyle sona erdi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.