3. Uluslararası Afro-Avrasya Araştırmaları Kongresi

Gündem Yayın: 24 Ekim 2017 - Salı - Güncelleme: 24.10.2017 10:34:17
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
2843 okunma
Google News

 3. Uluslararası Afro-Avrasya Araştırmaları Kongresi

İstanbul'da 14 ülkeden 145 katılımcının katıldığı 3. Uluslararası Afro-Avrasya Araştırmaları Kongresi başladı.

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi akademisyenleri tarafından İstanbul Taksim'de bir otelde düzenlenen kongrenin açılışında konuşan Basın İlan Kurumu (BİK) Genel Müdür Yardımcısı Dr. Mustafa Canbey, kongrenin önemli bir başlangıç olduğunu söyledi.

İnsanlar arasındaki etkileşimin gelişmesiyle ortaya çıkan sorunlara çözüm olarak diplomasi kavramı ortaya çıktığını belirten Canbey, ''Küreselleşmeyle birlikte iletişim ve uluslararası ilişkilerde görülen değişiklikler diplomasi de kendisini göstermiştir. Bu değişikliklerin ürünü olarak meydana çıkan kamu diplomasisi günümüzde ülkeler arası ilişkilerde dünyanın en önemli iletişim yöntemleri arasındadır. Kamu diplomasisi daha çok günümüzde devletten halka doğru yapılıyor. Asıl isabetli ve doğru olanı halktan halka yapılan kamu diplomasi çalışmasıdır.'' diye konuştu.

Kongrenin açılışında konuşan bir başka isim, Rusya Ekonomi,Bilim ve Teknoloji Konseyi Başkanı Erdoğan Gündüzpolat, "Türkiye ve Rusya yeni tarz bir ilişki modeli geliştirdiler, Batı ve Atlantik'i değiştirecek bir model kurdular, Türkiye ve Rusya ilişkisi sadece stratejik ilişkiler değil ekonomik ve askeri ilişkileri de değiştirecek bir ilişkidir" dedi. "Yeni dünyada yeni modeller geliştirmeliyiz, eğer geliştirebilirsek Batının merkezlerine ihtiyacımız kalmayacak, yeni bir Türkiye ve Bölgesel bir güç oluşturabilen Türkiye geliştirmemiz gerek" diyerek sözlerini tamamladı.

Kongre 21 Ekim Cumartesi günü sona erecek.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.