3 - 4 Ekim Dünya Yürüyüş günü

TUNA İŞLEYEN - GÖRÜNTÜLÜ

Spor Yayın: 04 Ekim 2021 - Pazartesi - Güncelleme: 04.10.2021 10:38:43
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
1530 okunma
Google News

  Tüm yurtta olduğu gibi Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde de yürüyüş etkinliği düzenlendi. 

  3 - 4 Ekim Dünya Yürüyüş günü dolayısıyla farkındalık oluşturmak amacıyla , Tavşanlı ilçesi Göbel Termal tesislerinde yürüyüş düzenlendi.

 

  Kaymakamlık, Belediye ve İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından organize edilen ve Göbel Termal Tesisleri’nde gerçekleştirilen etkinliğe Kaymakam Erdoğan Kanyılmaz ve Belediye Başkanı Mustafa Güler ile ilçe protokolü, Tavşanlı Belediyesi Spor Kulübü öğrencileri ve vatandaşlar katıldı.

  Yaklaşık 3 kilometre yürüyüş yapan gruba daha sonra simit ve meyve suyu ikramında bulunuldu.

  Belediye Başkanı Mustafa Güler yürüyüş etkinliğine ilişkin yaptığı açıklamada, “3 Ekim Dünya Yürüyüş Günü münasebetiyle halkımıza yürüyüş alışkanlığını kazandırmak için biz de böyle bir etkinlik düzenledik. Kaymakamlığımız ve İlçe Sağlık Müdürlüğümüz ile gerçekleştirdiğimiz etkinliğe olan katılım bizleri memnun etti. Günümüzde tüm dünya ülkeleri obezite ile mücadele ediyor. Son yıllarda obezite, diyabet, akciğer ve kalp hastalıkları önemli ölçüde artış gösteriyor. Bunların temel nedenlerinden biri de hareketsiz yaşamın benimsenmesi.” dedi.

 

  Tavşanlı Kaymakamı Erdoğan Kanyılmaz, " 3-4 Ekim Dünya Yürüyüş günü dolayısıyla tüm yurtta olduğu gibi Tavşanlı'mızda da yürüyüş düzenledik. Kamu kurum ve kuruluşlarımız, öğrencilerimiz, vatandaşlarımız katılıyor bu yürüyüşlere. Göbel Termal tesislerimizde bu yürüyüşü gerçekleştirdik. Tabi harketli hayat çok önemli, bugün pek çok hastalığın sebebi hareketsiz yaşam. Amaçlarımızdan biri de buna dikkat çekmek." dedi.

 

 

  Vatandaşlar ise etkinliği düzenleyenler için teşekkür ederken, bu tür etkinliklerin sık sık olmasını temenni ettiler.  

 

 

 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.