26 OCAK DÜNYA GÜMRÜK GÜNÜ

Gündem Yayın: 27 Ocak 2018 - Cumartesi - Güncelleme: 27.01.2018 16:11:02
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
2040 okunma
Google News

Vali Ahmet Hamdi Nayir, 26 Ocak Dünya Gümrük Günü sebebiyle Gümrük Müdürü Osman Erdoğan ile Gümrük Müdürlüğü personelini makamında kabul etti.

Gümrük Müdürü Osman Erdoğan nezdinde tüm teşkilat mensuplarının ‘Dünya Gümrük Günü’nü kutlayan Vali Ahmet Hamdi Nayir, gümrük teşkilatının önemine dikkat çekti. Vali Nayir, “Gümrük denilince bizim aklımıza uluslararası ticaret geliyor. Uluslararası ilişkilerin her geçen gün önem kazandığı bir dünyada uluslararası ticaret, dolayısıyla gümrük işlemleri de mutlaka önem kazanmak durumunda oluyor. Bizler de ülke olarak her geçen gün yükselen değerlere sahip olmak, dünyayla ekonomik ilişkilerimizi de daha da geliştirmek istiyoruz. Dolayısıyla gümrük işlemleri her ülke için olduğu kadar Türkiye için de önemli çalışmalar” dedi.

“DÜNYA BARIŞI İÇİN ÖNEMLİ OLDUĞU KANISINDAYIM”

Uluslararası ekonomik ilişkilerin yanı sıra insani ilişkilerin geliştirilmesinde de gümrük teşkilatının önemli bir rolü olduğunu ifade eden Vali Nayir, “Dünyada böyle bir günün belirlenmiş olması toplumlar, milletler, devletler açısından da gümrüğün, uluslararası ticaretin önemini belirtmesi, uluslararası ilişkileri geliştirmesi bakımından önemli. Belki olayın bir boyutu ekonomi; ama diğer boyutu insan ilişkileri, dünya barışı olabilecek bir durum. Böyle günlerin bunu hatırlatması, insanlığın ihtiyaç duyduğu daha mutlu, daha barış dolu bir dünyada belki uluslararası ekonomik ilişkiler ve gümrükleme faaliyetleri de bu işin bir parçası olabilecek. İnsanlar ve ülkeler arasındaki ekonomik faaliyetler onları birbirine yakınlaştıracak, ihtiyaç duyulan barışı sağlamış olacak diye düşünüyoruz. Yoksa başlı başına ekonomi, insanların bir amacı değil. İnsanların refahını artıracak bir şeylere ihtiyaç var. Uluslararası boyuttaki ticari ilişkileri de genel manada insan ihtiyaçlarını, insan mutluluğunu, barışı ortaya çıkaracak sebepler olarak düşünmemiz lazım. İnşallah Türkiye de bu dediklerimize hizmet eden bir uluslararası ticaret politikası ve gümrükleme çalışmaları içerisinde dünyadaki yerini alır. Sizler de kendinizi bu yönden faydalı hissedersiniz. Yalnızca birinin mal satmasını, para kazanmasını, diğerinin ihtiyacını gidermesini karşılamıyoruz. Aynı zamanda uluslararası olarak insanların yakınlaşmasını, birbirlerini tanıyıp, gönüllerini birbirlerine açmasını sağlayan teşkilatız diye düşünmemiz lazım” diye konuştu.

Gümrük Müdürü Osman Erdoğan, kabullerinden dolayı Vali Ahmet Hamdi Nayir’e teşekkür ederek yürüttükleri faaliyet ve çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.