250 Milyon TL’lik altyapı ve üst yapı yatırımları yaptı

Ekonomi Yayın: 02 Kasım 2020 - Pazartesi - Güncelleme: 02.11.2020 12:16:47
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
1233 okunma
Google News

18 aylık görev süresi içinde 250 Milyon TL’lik altyapı ve üst yapı yatırımları yaptıklarını dile getiren Kütahya Belediye Başkanımız Prof. Dr. Alim IŞIK 2020 yılı Eylül ayına kadar 200 dönüm kilit taşı döşediklerini söyledi.
Kütahya Belediye Başkanımız Prof. Dr. Alim IŞIK yaptığı açıklamada 2020 yılında bugüne Kütahya’nın girilmeyen mahallelerine girerek sorunları çözdüklerini söyledi. Başkan IŞIK açıklamasında “2020 yılın bugüne kadar 220 bin metrekare yani 220 dönüm kilit taşı döşedik. Bu şehirde bunlar görülmeyen rakamlar. Yine 2020 yılında 55 bin ton asfalt üretimi yapılmış Eylül ayı sonu itibariyle ve yaklaşık 200 bin metrekare yani 200 dönüm sıcak asfalt serilmiş. Bu şehir bugüne bunları rüyasında gördü. Çok şükür bizim zamanımızda gördü ve görmeye devam edecek. Ekiplerimizi artırıyoruz. Yine yaklaşık 9 kilometre kanalizasyon hattı, yaklaşık 5 kilometre uzunluğunda da yağmur suyu hattını ayırdık ve döşedik. İhalesi yapılmış, yapımı devam eden ve hak edişi kesinleşmemiş olanlar bu rakamlara dahil değil. Bu rakamlar bitmiş ve döşenmiş rakamlar” dedi.
BİRİKMİŞ SORUNLAR TEK TEK ÇÖZÜLÜYOR
Başkan IŞIK bugüne kadar biriken sorunları tek tek çözmeye başladıklarını ifade ettiği konuşmasında Kütahya’yı kent kültürü ile tanıştırmak istediklerini ve bu sebeple alt yapı ve üst yapıya 250 Milyon TL harcadıklarını söyledi. IŞIK “Özellikle birçok mahallemizde yıllarca yapılmayan birçok iş yaptık. Kilometrenin içinde küçük gibi görülebilir ama o mahallelimiz için çok önemli olan birçok sorunu çözdük. Örneğin Meydan Mahallesinde çözülmeyen Kızılay arsası ile ilgili ve özel mülkiyetlerle ilgili sorun vardı. Bizden önce vatandaşlarımız konu ile ilgili olarak gelmişler bana da geldiler. En son yerinde gittik ve noktayı koyduk, olayı çözdük. Asfaltımızı attık ve 75 yaşındaki teyzemiz aşağıya inerek binlerce kere teşekkür ediyorum dedi. 25 yıldır bu mahalle burada toz yutuyordu sayenizde kurtulduk tozdan dedi. Buna benzer birçok örnekler var. Özellikle alt yapı eksiklerimize öncelik verdik. Çünkü üst yapıya koyacağımız yeni eserler alt yapının sağlamlığı ile yakından ilgili. Birçok insan belki arkamızdan ‘bu adam delimi?, bundan öncekiler alt yapıya önem vermiyordu, çiçek böcek dikiyordu, park yapıyordu işi götürüyordu’ diye konuşuyorlar. Ama biz bir daha belediye başkanı olalım da onun için göz boyayalım, şu işi yapalım diye buraya gelmedik. Biz bu şehri kent kültürü ile tanıştırmaya, şehir yapmaya dolayısı ile de önce alt yapıdan başlayarak başka dünya şehirlerinde olan güzellikleri buraya kazandırmaya geldik. Oradan başlamamız gerekiyordu. Geçtiğimiz 18 aylık dönemde yaklaşık 250 milyon TL’lik alt yapıya ve üst yapıya para gömdük” ifadelerini kullandı.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.