21 Çiftçiye 170 bin çilek fidesi törenle teslim edildi

Ekonomi Yayın: 13 Kasım 2021 - Cumartesi - Güncelleme: 13.11.2021 13:23:16
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
1487 okunma
Google News

 

 

 21 Çiftçiye 170 bin çilek fidesi törenle teslim edildi  

  (Fotoğraflı - Görüntülü)  

  Tuna İşleyen  

 

 


  Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde 170 bin çilek fidesi sahiplerine teslim edildi.  
  İl Özel İdaresi kaynaklı İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından Kuruçay Beldesi’nde 21 çiftçiye çilek fidesi dağıtıldı.
  42 dekar alanda dikilecek 170 bin çilek fidesi törenle sahiplerine teslim edildi.
  Kuruçay Belediye Başkanı Erhan Demiray’ın misafirliğinde gerçekleştirilen törene Kütahya Milletvekili Ceyda Çetin Erenler, Kütahya Vali Yardımcısı Mustafa Güney, Tavşanlı Kaymakamı Erdoğan Kanyılmaz, Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler, İl Tarım ve Orman Müdürü Orhan Özçalık, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Özkan Parlak, AK Parti İl Başkanı Sebahattin Ceyhun, AK Parti İlçe Başkanı Bilal Kıyak, daire amirleri, muhtarlar ve çiftçiler katıldı.
  Yapılan konuşmalarda Kütahya tarımının güçlendirilmesi için yapılan yatırımlar ve hedeflenen üretim kapasiteleri değerlendirildi.
  Daha sonra törene katılan protokol üyeleri çiftçilerin fidelerini teslim etti. Kuruçay Belediye Başkanı Erhan Demiray’ın 12 dönümlük tarlasına geçen idareciler, burada çilek fidesi dikerek töreni tamamladı.
  Kuruçay Belediye Başkanı Erhan Demiray, etkinlik sonrası yaptığı değerlendirmede, Kuruçay Beldesi’nin çilekle anılan bir yerleşim alanı olarak görebileceklerini kaydetti. Başkan Erhan Demiray“ Geçen yıl başlatmış olduğumuz çilek üretiminde katmadeğerinin yüksek olduğunu tespit ederek, üretiminin bölgemizde toprağı uygun olması hasabiyle 21 çiftçimize 70 dekar proje özel idare kaynaklı hazırlanarak bugün fide dağıtımı yapıldı. Dekar başına ortalama 4 ton ürün aldık. İnşallah üreticilerimize bakması hususunda, üretmesi hususunda yardımcı olacağız." dedi.

 


  Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler de bir değerlendirme yaparak şunları söyledi, "Bugün toplam 21 çilek üreticisine 170 bin fide dağıttık. Özel İdare kaynaklarıyla yapılan bu hibenin önemli olduğunu düşünüyorum. Bu sayede Kuruçay Beldemizde çilek fidesi ekilen arazi miktarı 70 dekara çıkartılacak. Aldığımız bilgilere göre satış sıkıntısı olmayan ürünümüz çiftçimize dekar başına 22 bin 500 TL kazandırdı. Bu rakam çok önemli. Hedef ise bölgede 7 veren çilek üretimi yapılan araziyi ilk etapta 170 dekara çıkartmaktır. Böylece sadece Kuruçay için değil çevre köylerimizin de kalkınmasına olanak sağlayacağız. Daha sonra seracılık ve üretim üssü haline gelmek hedefimiz olacaktır. Bugün dağıttığımız fidelerimiz çiftçilerimize bol kazanç olarak geri dönsün. Hayırlı uğurlu olsun” ifadelerini kullandı.
  Tavşanlı Kaymakamı Erdoğan Kanyılmaz, çilek üretiminin önemli bir gelir kaynağı olacağına inandıkları ifade ederken şunları söyledi, " Devletin imkanlarını üreten, çalışkan insanlarla buluşturmak çok güzel. İl Özel İdaresinin katkılarıyla ve bir o kadar da belediyenin ve Kuruçay Kalkınma Kooperatifi'nin katkılarıyla bu proje gerçekleştirildi. İnşallah Kuruçay yapılacak çalışmalar ile çilek üretim merkezi olacak. Ürettikten sonra gerisi dert değil, alıcılar geliyor ayağınıza kadar. Ben tekrar hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. "

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.