2019 Yılı Sonuna Kadar 29 Milyarlık Yatırım Yapılacak

Gündem Yayın: 06 Mart 2017 - Pazartesi - Güncelleme: 06.03.2017 21:56:25
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
6307 okunma
Google News

2019 Yılı Sonuna Kadar 29 Milyarlık Yatırım Yapılacak

Tuna İŞLEYEN

Orman ve Su İşleri Bakanı  Veysel Eroğlu,  Kütahya'da yapılacak yatırımlara ilişkin, "2019 yılı sonuna kadar 29 milyarlık yatırım yapılacak, bunun müjdesini veriyorum. Bütün ilçelerin içme suyu problemi çözülecek" dedi.

Orman ve Su işleri Bakanı  Veysel Eroğlu,  Kütahya programı kapsamında son olarak  Tavşanlı'ya geldi.  Bakan Eroğlu, Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törende DSİ tarafından yapılacak  Tavşanlı İçme Suyu İsale Hattı, Karacakaş Göleti, Kışlademirli Barajı ile OGM tarafından yapılacak tesisin temelini attı.  Bakan Eroğlu, ayrıca DSİ tarafından yapılan Kocaçay Çayı Islahı ile taşkın koruma tesisini ve DKMP tarafından yapımı desteklen Geçici Hayvan Bakım Evi'nin açılışını gerçekleştirdi. Törenlere  AK Parti  Kütahya Milletvekilleri  Mustafa Şükrü Nazlı,  Vural Kavuncu,  Ahmet Tan ve  İshak Gazel ile  Kütahya Valisi Ahmet H. Nayir,  Tavşanlı Kaymakamı Yüksel Kara,  Kütahya Belediye Başkanı Kamil Saraçolu,  Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa  Güler, bölge müdürleri,  AK Parti  Kütahya İl Başkanı  Ali Çetinbaş,  AK Parti  Tavşanlı İlçe Başkanı Hilmi  Gümüş, yüklenici firma yetkilileri ve yüzlerce vatandaş katıldı.

Törende konuşan  Bakan Eroğlu, "Buraya gelirken müjdelerle geldik.  Kütahya için 100 müjde vermiştik. 68'i bitmişti, gerisi de bitiyor. Ben size bir müjde daha vermek istiyorum.  Ege Bölgesi için büyük bir kalkınma projesi yoktu. Ama Cumhurbaşkanımızın talimatıyla 1 sene çalıştık.  Kütahya'nın da içinde olduğu  Ege gelişim projesini sunduk. 2019 sonuna kadar tamamlanacak. Maliyeti yaklaşık 29 milyar TL. Şu ana kadar 6 bin 300 tane tesisi açarak  Türkiye'nin hizmetine sunduk. 600 tane de  İstanbul'a tesis açtık. Aşağı yukarı 7 bin tesisi  Türkiye'ye kazandırmanın mutluluğunu yaşıyorum. Allah'a şükür biz millete hizmet için yola çıktık.  Türkiye nereden nereye geldi. 18 bin 500 kilometre bölünmüş yol. Dünyanın en büyük üçüncü havaalanı,  Osmangazi Köprüsü,  Marmaray, tüneller ve daha nice tüneller açıldı. Artık yollar  Afyon kaymağı gibi oldu" ifadelerini kullandı.

15 Temmuz darbe teşebbüsünde  Kütahya'nın dimdik ayakta durduğunu ifade eden  Bakan Eroğlu, " Kütahya efeler diyarı, yiğitler diyarı, kahramanlar diyarı.  Tavşanlı'ya da,  Kütahya'ya da bunlar yakışırdı. O bakımdan ben sizlere teşekkür etmeye geldim" dedi.

Bakan Eroğlu, daha sonra  Kütahya'ya geçerek, Vali Ahmet H. Nayir'i ziyaret etti.  Bakan Eroğlu tarafından temeli atılan ve açılışı yapılan tesisler ile  Tavşanlı'ya yılda 14,6 milyon metreküp içme suyu temin edilecek, 12 milyon 200 bin metreküp su depolanacak. Ayrıca bir ilçe ve 7 yerleşim yeri taşkın zararlarından korunacak. 

GÖRÜNTÜLÜ

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.