200 Kişilik Kız Yurdu Temeli Atıldı

200 Kişilik Kız Yurdu Temeli Atıldı

Eğitim Yayın: 20 Mayıs 2015 - Çarşamba - Güncelleme: 20.05.2015 19:49:29
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
3714 okunma
Google News

200 Kişilik Kız Yurdu Temeli Atıldı

 

 

 

Emet ilçesinde  Emet Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından yaptırılacak olan 200 öğrenci kapasiteli kız öğrenci yurdu temel atma töreni ve Yunus Emre İmam Hatip Ortaokulunun açılış töreni Ekonomi Bakanı  Nihat Zeybekci, Kütahya Valisi Şerif Yılmaz, Kütahya Milletvekili Prof.Dr. Vural Kavuncu’nun katılımları ile gerçekleştirildi.

 

            Açılış konuşmasını yapan Emet Kaymakamı Ahmet Gazi Kaya , açılış için Emet’e gelen tüm misafirlere teşekküre derek;” Bugün temel atma işlemini yapacağımız yurdumuz ve açılışını yapacağımız okulumuzun toplam maliyeti 4 milyon TL2dir. Emet son dönemlerde ciddi devlet yatırımları almaktadır. Bunda emeği geçen  sayın Bakanımıza,sayın Valimize ,değerli milletvekillerimiz ve il genel meclisi üyelerimize ve emeği geçen herkese Emet halkı adına teşekkür ederim “dedi.

              18 Mayıs 2015 Pazartesi günü gerçekleşen programda konuşma yapan Vali  Şerif Yılmaz iseşunları ifade etti. ” Bugün iki güzel yatırım için, hem temel atma, hem de açılış için bir aradayız..Bugün temelini atacağımız öğrenci yurdu 200 kişiliktir. Ardından İmam Hatip Ortaokulunun açılışını gerçekleştireceğiz. Biraz önce sayın Bakanımızı karşılamaya gelen ve çiçek takdim eden kız çocuklarımızın  birisi Kahramanmaraşlı, diğeri Uşaklıydı. Sizin gibi onlarda Kütahya'mızda okudular. İnşallah bu memlekete hayırlı evlat olarak yetişir, sizin gibi bu memlekete hizmet ederler.  Yıllar sonra Kütahya'da eğitimini tamamlamış bir Bakanımız olarak, benim görev yaptığım süre içerisinde en fazla desteği sizlerden gördük. Ben özellikle size teşekkür ediyorum. Her türlü talep, istek ve ihtiyaçlarımızı iletmemize fırsat verdiniz, kapınız daima Kütahya'ya açık oldu, inşallah bundan sonra da bu hizmetlerde, hep beraber sizlerin emir ve talimatlarıyla, en iyi şekilde Kütahya'mıza hizmet etmeye devam ederiz.”dedi.

 

Vali Yılmaz,  bugün açılışını yapılan  okul ile beraber Emet'te derslik başına düşen öğrenci sayısınını 17 olduğunu belirterek;” Kütahya geneline baktığınız zaman  derslik başına düşen öğrenci sayısı ilköğretimde 19, ortaöğretimde 23'tür. Bu rakamlar Türkiye ortalamasının çok altındadır. Bundan sonraki yatırımlarımız, mevcut binalarımızın iyileştirilmesi olacaktır. Birde il merkezinde olan, ikili eğitimde bulunan bir kaç okulumuzun normal eğitime dönüştürülmesidir.”dedi.

           

 

            Vali YILMAZ’ın konşumasının ardından Kütahya Milletvekili Prof.Dr. Vural KAVUNCU ve daha sonra Ekonomi Bakanı Nihat ZEYBEKÇİ’nin yaptığı konuşmaların ardından  dualarla temel atma töreni gerçekleştirildi.

            Temel atma törenini ardından Yunus Emre Ortaokulunun açılışına geçildi.Bakan ZEYBEKÇİ ve öğrenciler hep birlikte açılış kurdelesini kestiler. Okul bahçesinde oluşturulan Nihat EYBEKÇİ hatıra ormanında ise Bakan ZEYBEKÇİ ve protokol ağaç dikerken ZEYBEKÇİ okul ziyaretçi defterinide ilk imzalayan isim oldu.

 

            İlçemizdeki açılış ve temel atma törenlerine Kütahya daire müdürleri, AK parti Kütahya Milletvekili adayları Şükrü NAZLI,İshak GAZEL,Ahmet TAN, Emet Kaymakamı Ahmet Gazi KAYA,Hisarcık kaymakamı Fethi DEVRAN,Emet  Belediye başkanı Mustafa KOCA,Hisarcık Belediye başkanı Fatih ÇALIŞKAN, Emet Ak parti ilçe başkanı Naci ÖZCAN ve yönetim kurulu üyeleri, Hsarcık AK parti ilçe başkanı Salim TURASI,partililer ve vatandaşlar katıldı.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.