‘19 MAYIS’ KÜTAHYA’DA COŞKUYLA KUTLANDI

Gündem Yayın: 19 Mayıs 2018 - Cumartesi - Güncelleme: 19.05.2018 17:09:16
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
2666 okunma
Google News

‘19 MAYIS’ KÜTAHYA’DA COŞKUYLA KUTLANDI
19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Kütahya’da coşkuyla kutlandı.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Sadık Ölçen’in Atatürk Anıtı’na çelenk sunmasıyla başlayan kutlama törenleri Dumlupınar Spor Salonunda devam etti.

Törene Vali Ahmet Hamdi Nayir ile eşi Münevver Nayir, Hava Er Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Bülent Tatkan ile eşi Nilgün Tatkan, Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu ile eşi Aysel Saraçoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Ali Ulvi Yılmaz, İdare Mahkemesi Başkanı Mustafa Bilici, Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Remzi Gören ile eşi Hatice Gören, Baro Başkanı Ahmet Atam, Vali Yardımcısı Kenan Eskin, İl Jandarma Komutanı Tayfun Dündar ile eşi Yasemin Dündar, İl Emniyet Müdürü Hasan Çevik ile eşi Birgül Çevik, İl Genel Meclisi Başkanı Musa Yılmaz, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Sadık Ölçen, STK Temsilcileri, bazı daire müdürleri, öğrenciler, sporcular ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programın açılış konuşmasını yapan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Sadık Ölçen, “Milli mücadelenin başlangıcı, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin temellerinin atıldığı, 99 yıldır Türk gençliğinin şeref ve gururla kutladığı, sevincini ve coşkusunu birlikte yaşadığımız 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’mızı yürekten kutluyorum” dedi.

“UYANIK OLACAKSINIZ”

Gençlere, “Türkiye’nin istikbali ve teminatı sizsiniz” diye seslenen Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Sadık Ölçen gençlerin, toplumsal barış ve refahın en güçlü sağlayıcısı olan cumhuriyetin, demokrasinin bekçileri olacağını söyledi. Sadık Ölçen, “Sizler, tarihi şan ve şeref dolu bir milletin evlatlarısınız.  Hiç birimiz Kurtuluş Savaşımızın ne kadar zor şartlar altında kazanıldığını, ne büyük zorluklara katlanıldığını hiç unutmadan, bilgili, birikimli, donanımlı bir nesil yetiştirilmesinin önemini hiçbir zaman unutmamalıyız. Her devirde birlik ve beraberliğimizi bozmaya çalışan şer odakları, harici-dahili hainler ve bedbahtlar olacaktır. Uyanık olacaksınız. Unutmayınız ki milletimizin huzur ve mutluluğu, devletimizin gücü ve bekası sizinle daim olacaktır. Türk gençliği bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Türk istiklali ve Türk cumhuriyetinin en büyük savunucusu olacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle, bize bu cennet vatanı bırakan Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, gazilerimizi ve şehitlerimizi şükranla anıyoruz” diye konuştu.

Kütahya Gençlik Merkezi üyelerinden Ege Bölgesi Şiir Okuma Yarışması birincisi Arda Ceviz’in “Gençlik” adlı şiiri okumasıyla devam eden törende Gençlik Merkezi Halk Oyunları Ekibi ile Müzik Grubunun gösterileri büyük beğeni topladı.

Gençlik Koşusunda dereceye giren sporcular ile Türkiye Şampiyonu sporcular ödüllerini Vali Ahmet Hamdi Nayir ile protokol üyelerinin elinden aldı.

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlama programı, sporcu grupların hünerlerini sergilemesi ve Evliya Çelebi Mehteran Takımı’nın gösterisiyle sona erdi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.