19 MAYIS ÇOŞKUYLA KUTLANDI

19 MAYIS ÇOŞKUYLA KUTLANDI

Gündem Yayın: 19 Mayıs 2015 - Salı - Güncelleme: 19.05.2015 19:26:16
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
3408 okunma
Google News

19 MAYIS ÇOŞKUYLA KUTLANDI

Tavşanlı’da, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve spor Bayramı coşkuyla kutlandı. Etkinlikleri kapsamında ilk önce Atatürk anıtına çelenk sunuldu.
Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Mehmet Demiralp tarafından Cumhuriyet Meydanı’nda Atatürk Anıtı’na çelenk konulmasının ardından, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.
Çelenk sunulması törenine bazı daire amirleri ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü çalışanları katıldı.

Çelenk sunulmasının ardından Cumhuriyet meydanındaki kutlamalara geçildi.

Programda konuşan Tavşanlı Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Kırkaş, Milli Mücadele’nin ilk adımının atıldığı 19 Mayıs’ta, yazılmaya başlanan Kurtuluş savaşı destanıyla, aynı zamanda bağımsız ve modern Türkiye Cumhuriyeti’nin temelli atılmıştır. 30 Ekim 1918 tarihindeki Mondros ateşkes antlaşması sonucunda Anadolu ruhuyla, canıyla bitmiş yoksul, yorgun ve ümitsiz görünmekteydi.  Anadolu’da şehirler yanar, yürekler yanar, köyler yerle bir edilir. Fakat orada öyle bir hazine vardır ki, ne ateşler yakabilir ne de mermiler geçebilir. İşte o her ateşten daha sağlam çıkan Anadolu’nun kalbidir, ruhudur. Yok edilmiş gibi görünen ve asla yok edilmeyecek olan bir milletin özgür ve bağımsız yaşama arzusudur. Büyük önder Mustafa Kemal Samsun’a çıktığı ilk günden itibaren Türk milletinin bu direniş ruhunu ve istiklal arzusunu tetiklemiştir” dedi.

Konuşmaların ardından bazı okulların öğrencileri günü anlam ve önemine uygun şiirler okudu. Şiirlerin ardından halk oyunları gösterisi ve okulların müzik dinletisiyle program devam etti.

Daha sonra Oryantring yarışmalarında ve okullararası futbol turnuvası da dereceye giren öğrencilere Kaymakam Numan Hatipoğlu tarafından ödülleri verildi.

19 mayıs Kutlamalarına Tavşanlı Kaymakamı Numan Hatipoğlu, Garnizon Komutanı Kd.Ütgm. M. Uğur Abacı,Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler ,İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Kırkaş,  İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Mehmet Demiralp, Daire Müdürleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Geçen seneki 19 Mayıs kutlamaları Soma’da meydana gelen maden faciası dolayısıyla sade bir törenle kutlanmıştı.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.