1-7 Mart Yeşilay Haftası

1-7 Mart Yeşilay Haftası

Gündem Yayın: 05 Mart 2014 - Çarşamba - Güncelleme: 05.03.2014 09:32:08
Editör - Administrator
Okuma Süresi: 3 dk.
3241 okunma
Google News

 

 

1-7 Mart Yeşilay Haftası münasebetiyle sizlerin sağlıklı ve mutlu, her türlü bağımlılıktan uzak bir hayat geçirmenizi Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum.

Anayasanın ilgili maddesinde “Devlet gençleri alkol düşkünlüğünden, uyuşturucu maddelerden, suçluluk, kumar ve benzeri kötü alışkanlıklardan ve cehaletten korumak için gerekli tedbirleri  alır.” Der.

Peygamberimiz (S.A.S.)’ de, içkiyi bütün kötülüklerin anası olarak tarif etmiş ve ondan sakınmamızı emretmiştir.

 Bugün içkinin ve benzeri maddelerin; trafik ve iş kazalarının, aile geçimsizliklerinin, boşanmaların, cinayet, gasp ve yaralama gibi her türlü suçun meydana gelmesinde ve artmasında en önemli faktör olduğu aşikârdır.

Aynı zaman da ahlakı değerlerimizi alt üst ettiği gibi sosyal düzeni tahrip ederek, insanı insan yapan özelliklerin başında gelen akıl ve fikir sağlığını da yok eder.

            Sigara ile mücadele de önemli adımlar atan ülkemizde yetişkin kullanıcılarda azalma olmasına rağmen genç yaşta sigara ya başlama maalesef devam etmektedir.        

Yeşilay’ın mücadelesi fertlerin kendi benliğine ve özüne sahip çıkma, insan iradesini ve ruhunu özgürleştirme mücadelesidir. Yeşilay’ın amacı, yurdumuzda ahlaki ve kültürel kalkınma atmosferi içinde alkollü içki, sigara, sanal alem ve uyuşturucu madde kullanımını, devlet organları ile iş ve gönül birliği yaparak en az miktara indirmektir.

Ülkesini, bayrağını ve insanları Yaradan’dan ötürü seven, maneviyatı kuvvetli, tüketen değil üreten ve hedefine ulaşmak için çalışan, sağlıklı bir nesil, sağlıklı bir gelecek istiyoruz. İnsanın kendine zarar verme özgürlüğünün olmadığını, yaşamayı seçmenizi arzu ediyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

 

                                                                          Aziz GÖNEŞ

                                                          Türkiye Yeşilay Cemiyeti     Kütahya Şube Başkanı

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.