1500 tonluk asit stok tankındaki patlama hakkında

Yaşam Yayın: 14 Ağustos 2018 - Salı - Güncelleme: 14.08.2018 11:20:55
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
4538 okunma
Google News

CHP Kütahya Milletvekili Dr. Ali Fazıl Kasap, Etibor işletmesinde meydana gelen 1500 tonluk asit stok tankındaki patlama sonucu oluşan sızıntı nedeniyle Kütahya'nın Emet ilçesinde incelemelerde bulundu. CHP Emet İlçe Başkanı Fevzi Şen ile birlikte espey deresinde incelemelerde bulunan Kasap, yaşanan çevresel ve insan sağlığını tehdit eden bu vahim olayın asla örtbas edilemeyeceğini ve konunun yakın takipçileri olacaklarını ifade ederek şöyle dedi:

 

“Yöre halkından Etibor işletmesinde 12.08.2018 Pazar günü saat 18.00 sularında asit deposunda kaçak olması sonucu ciddi bir çevre faciası yaşandığı haberini aldık. Olay yerini inceledik. Espey deresinde asitin oluk oluk aktığını gördük, ortam nefes almaya bile imkan vermiyor. Asit sızıntısı açık arazide hala akmaya devam ediyor, civarda yüzlerce dönüm toprağa sızan asit nedeniyle birçok tarım arazisi ölmüş durumda. Bu yüzden bölgede asit buharından dolayı mevcut ürünlerde etkilenmiş durumda. Buradan başta Çevre ve Şehircilik Bakanlığı olmak üzere tüm yetkilileri göreve davet ediyorum.”

 

Kasap, Emet’te yaşanan çevre felaketi nedeniyle tüm çevre örgütlerini göreve davet ederek şöyle dedi:

 

“ Emet ölüyor. Emet’te tarım ve hayvancılık ölüyor. Emet Ziraat Odası Başkanı Sayın Sami Yüksel bile tarımı ve çiftçiliği bırakacağını söylüyor. Durum bu haldeyken önceliğimiz çiftçilerimizin mağduriyetlerinin giderilmesidir. Emet ve Kütahya için mücadele etmeye devam edeceğiz. Başta kırsalda yaşayan vatandaşlarımız olmak üzere bölgemizin çevresel olarak zarar görmemesi için tüm yetkilileri bir an önce göreve davet ediyor, daha yaşanabilir bir Kütahya için herkesi elini taşın altına koymaya çağırıyorum.”  

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.