15 TEMMUZ VE DİN GÜVENLİĞİ

Gündem Yayın: 16 Temmuz 2018 - Pazartesi - Güncelleme: 16.07.2018 08:30:28
Editör -
Okuma Süresi: 9 dk.
1829 okunma
Google News

VALİ AHMET HAMDİ NAYİR "15 TEMMUZ VE DİN GÜVENLİĞİ" KONFERANSINA KATILDI
Diyanet İşleri Başkanlığının "15 Temmuz Programları" çerçevesinde Kütahya İl Müftülüğü tarafından "15 Temmuz ve Din Güvenliği" konulu konferans düzenlendi.
 
Diyanet İşleri Başkanlığı Dini Yayınlar Genel Müdürü Dr. Fatih Kurt’un konuşmacı olarak katıldığı konferans Belediye Kültür Sarayında gerçekleştirildi.
 
Konferansa Vali Ahmet Hamdi Nayir,  İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Murat Koyak, İl Müftüsü Hüseyin Hazırlar, bazı daire müdürleri ile din görevlileri katıldı.
 
“15 TEMMUZ BÜTÜN UMUTLARA YÖNELİKTİR”
 
Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programın açılış konuşmasını yapan İl Müftüsü Hüseyin Hazırlar, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından her yıl 15 Temmuz’da çeşitli programlar düzenleneceğini kaydetti. 15 Temmuz darbe girişiminin yalnızca Türkiye’yi hedef almadığını ifade eden Hazırlar, “Coğrafyamızın ve insanlığın umudu olan ülkemiz 15 Temmuz gecesi büyük bir ihanete maruz kalmış, Allah’ın inayeti, idarecilerimizin dirayeti ve feraseti ile bertaraf edilmiştir. Bizler biliyoruz ki yaşanan bu hain darbe girişimi sadece ülkemize değil, Müslüman dünyaya, insanlığa, adalete, barışa dair bütün umutlara yönelik bir darbe girişimidir. 15 Temmuz darbe girişimi devletimizin bekasını hedef alan, toplumumuzun değerlerini hiçe sayan, memleketini ateşe vermekten çekinmeyen bir zihniyetin ürünüdür. Arkasına birçok şer odağının gücünü alarak güçlenen ve sadece darbe değil, aynı zamanda katliam planları yapan FETÖ yapılanmasının aslında ne kadar karanlık bir terör yapılanması olduğunu bütün çıplaklığıyla ortaya koymuştur” dedi.
 
“İHANET GECESİ İYİ ANLAŞILMALI”
 
15 Temmuz darbe girişimi gecesi yaşanılanların anlaşılmasının önemine dikkat çeken Vali Ahmet Hamdi Nayir, iyilerle kötülerin mücadelesinin sürdüğünü belirtti. Vali Nayir, “Bu coğrafyada bulunduğumuz bin yıl içerisinde belki bu kadar karanlığını yaşamadığımız çok önemli bir ihanet gecesinin anlaşılması bakımından düzenlenecek programlar da çok kıymetli. Oradan alınacak dersleri, oradan çıkartılacak olan kendimize ait hesapları mutlaka yapmamız gerekir. Buna ait çalışmaların hepsi o geceki ihanetin anlaşılması bakımından kıymetli. Bu salonda olan herkes çok iyi biliyor. İnsanlığın dünyaya geldiği tarihten itibaren Habil ile Kabil’le başlayan iyiler ve kötüler mücadelesi hiç bitmedi bitmeyecek. İyilerin hayra dair yapmış oldukları binlerce örneğe karşılık kötülerin de şerre dair yapmış oldukları örnekler hep var oldu var olacak. İyilerin sadakatine binlerce örnek gösterebileceğimiz gibi kötülerin de ihanetine yeterli sayıda örneği yaşamış ve görmüş olduk. Tarihteki bu olaylardan ibret alınmalı. Sizlerin çok iyi bildiği gibi Kuran’daki kıssalar da akıl sahipleri ibret alsın diye sıklıkla yâd edilmiş, anlatılmış bizlere örnek olsun diye ortaya konmuştur” ifadelerini kullandı.
 
“UNUTMADIK, UNUTMAYACAĞIZ, UNUTTURMAYACAĞIZ”
 
Anadolu’nun birçok ihanete tanık olduğunu ancak 15 Temmuz’un diğer ihanetlerden çok daha farklı olduğunu belirten Vali Ahmet Hamdi Nayir, “15 Temmuz’u biz unutmadık, unutmayacağız, unutturmayacağız. Bu bizim prensibimiz olmalı. 15 Temmuz’daki şehitlerimizi, başta Ömer Halisdemir olmak üzere 250 şehidimizi unutmadık, unutmayacağız, unutturmayacağız. 15 Temmuz’daki şehitliğe aday 2 bin 200 gazimizi unutmadık, unutmayacağız, unutturmayacağız inşallah. 15 Temmuz’da bu devletin kendine vermiş olduğu rütbeleri, üniformaları, terörle mücadele edilsin diye verilen bütün kaynakları terörist bir örgüt adına kullananları unutmadık, unutmayacağız, unutturmayacağız. Bu milletin vergileriyle alınan silahları, mühimmatları, tankları, topları, uçakları, helikopterleri bu millete bu necip millete çevirenleri yine unutmadık, unutmayacağız, unutturmayacağız. O gecedeki Sayın Cumhurbaşkanımızın cesaretini, basiretini, ferasetini hep beraber gördük unutmadık, unutmayacağız, unutturmayacağız. Yine bu necip milletin 81 ilinde 926 ilçesinde, köyünde, kasabasında Cumhurbaşkanımıza duymuş oluğu bağlılığı, ona olan sadakatini, onun bir talimatıyla bütün şehir meydanlarını, hava meydanlarını doldurduğunu unutmadık, unutmayacağız, unutturmayacağız. 15 Temmuz’a kadar belki eleştirdiğimiz, zevkini, şevkini kaybetti dediğimiz gençlerimizin o gecedeki göstermiş oldukları gayreti, fedakârlığı hep birlikte yaşadık, hep birlikte gördük. Onlara hata ettiğimizi, onlara az güvendiğimizi de itiraf ettik. O gençleri de unutmadık. 15 Temmuz’daki kadınlarımızı, ehliyeti olmadığı halde kamyonuyla bütün mahalleyi şehir meydanına taşıyan Şerife ablamızı hep beraber gördük. Yine o gece anladık ki bu topraklar gerektiğinde yeni Nene Hatunlar yetiştirebilecek. Yeter ki ihtiyaç olsun. Bütün bunlarla birlikte bizim temel felsefemiz bu olmalı. Böyle önemli bir günü unutmak, unutturmak isteyenler var olduğu gibi bizler de bu geceden çıkartacağımız derslerle bu geceyi en iyi şekilde anlayıp anlatmamız lazım” şeklinde konuştu.
 
“DERS ÇIKARMALI, İBRET ALMALIYIZ”
 
Yanlış kaynaklardan öğrenilen dini duyguların 15 Temmuz’daki rolüne vurgu yapan Vali Ahmet Hamdi Nayir,  “Din duyguları, moral değerlerimiz, manevi değerlerimiz bizleri bir araya getiren birlik ve beraberliğimizi sağlayan, sadakatimizi sağlayan, merhametimizi sağlayan duygulardır. Kaynağından öğrenilmediği takdirde yanlış yerden ilham alındığı takdirde bu duyguların da tam tersine kullanılabildiği, ayrışmaya sebep olduğu, ihanete sebep olduğu, merhametsizliğe sebep olduğunu da yine biz 15 Temmuz’da gördük. Bunları da unutmamamız lazım. İnanıyorum ki bugünkü konferansımız, bu kaynağa yönelik olarak yapılan yanlışları belki bugüne kadar ifade edilmeyen yanlışları dile getirecek, din güvenliğimiz açısından yanlış noktalardan beslenmenin getirmiş olduğu sıkıntıları da burada hep beraber görmüş olacağız. Biraz önce müftü beyin de dediği gibi ezanları susturan darbelerden darbeleri susturan ezanları da biz o gece büyük bir huşu ile dinledik ve inandık ki bu milletin istedikten ve yöneticilerine güvendikten sonra başaramayacağı hiçbir şey yok. Bu arzuyu, bu kenetlenmeyi hep birlikte htiğimiz takdirde geleceğe daha güvenle bakacak, gelecekle ilgili hesaplarımızı daha sağlam bir şekilde yerine getireceğiz. Diliyoruz ve temenni ediyoruz ki bu coğrafya bir daha bir 15 Temmuz yaşamasın. Aynı acıları bir daha hmesin, aynı şer güçlere tekrar fırsat vermesin. Bunun yolu da bundan ders çıkartmakla, ibret almakla ancak mümkün. Onun için çok iyi bilmek, çok iyi anlamak lazım” diye konuştu.
 
“MİLLETİMİZ HAİN YAPININ NEFERİ OLMAMIŞTIR”
 
Açılış konuşmaları sonrasında başlayan konferansta konuşan Diyanet İşleri Başkanlığı Dini Yayınlar Genel Müdürü Dr. Fatih Kurt, “Bu milletin geleceğe dair temiz bir nesil yetiştirme arzusunu ve duygusunu istismar ederek anı ve zamanı geldiğinde bu millete saldırabilecek garip bir yapı oluşturmuşlardır ve 15 Temmuz’da, gerçek amaçlarını çok açık ve net bir şekilde milletimizin varlığını ortadan kaldırabilecek olan hain darbe girişimi ile de ortaya koymuşlardır. Milletimizin çok büyük bir kısmı hamdolsun ki bu hain yapının istismar etmiş olduğu bu hususların birçoğunu görmüş ve açık ve net bir şekilde bu yapının neferi olmamıştır. 15 Temmuz hain darbe girişimi bu milletin yüreğinde var olan temel birkaç önemli duygunun varoluş sebebi nedeni ile püskürtülmüştür” ifadelerini kullandı.
 
DR. FATİH KURT’TAN VALİ AHMET HAMDİ NAYİR’E ZİYARET
 
Diyanet İşleri Başkanlığı Dini Yayınlar Genel Müdürü Dr. Fatih Kurt, konferans sonrası Vali Ahmet Hamdi Nayir’e nezaket ziyaretinde bulundu.
 
Vali Nayir’in makamında gerçekleşen ziyarette İl Müftüsü Hüseyin Hazırlar da yer aldı.
 
Vali Ahmet Hamdi Nayir, Diyanet İşleri Başkanlığı Dini Yayınlar Genel Müdürü Dr. Fatih Kurt’u Kütahya’da ağırlamaktan mutluluk duyduğunu belirterek, nezaketlerinden dolayı teşekkür etti.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.