15 Temmuz’un Yıldönümünde Tavşanlılılar Meydan’ı Doldurdu

Gündem Yayın: 16 Temmuz 2018 - Pazartesi - Güncelleme: 16.07.2018 15:51:00
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
2376 okunma
Google News

15 Temmuz’un Yıldönümünde Tavşanlılılar Meydan’ı Doldurdu

15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi Ve Milli Birlik Günü nedeniyle tüm yurtta olduğu gibi Tavşanlı’da da vatandaşlar Cumhuriyet Meydanı'nda bir araya geldi.

Tavşanlı’da Kaymakamlık ve Belediye tarafından organize edilen 15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlendi. Etkinliklere Kaymakam Yüksel Kara, Belediye Başkanı Mustafa Güler, Cumhuriyet Başsavcısı Hazım Aslancı, siyasi parti temsilcileri, belde belediye başkanları, daire ve kurum amirleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

 

Etkinlik Saat Kulesi önünden Cumhuriyet Meydanı’na kadar devam eden Milli Birlik Yürüyüşü ile başladı. Protokol üyeleri ilk olarak 15 Temmuz Fotoğraf Sergisi’nin açılışını yaparken, Kaymakam Yüksel Kara, Başkan Mustafa Güler ve Başsavcı Hazım Arslancı 15 Temmuz Anı Defteri’ne düşüncelerini yazdı.

Buradaki etkinliklerin ardından Cumhuriyet Meydanı’ndaki program saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Şehitlerimiz için Kuran-ı Kerim tilaveti okunup, dualar edildi. Ellerinde Türk bayraklarıyla Cumhuriyet Meydanı'na gelen vatandaşlar sinevizyondan 15 Temmuz gecesi Türkiye’de yaşananları ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’ndeki halka hitabını izledi.

TTSO Yönetim kurulu başkanı Davut Efe de Tavşanlı Sivil Toplum Kuruluşlarını temsilen bir konuşma yaptı.

15 TEMMUZ’DA DESTAN YAZILDI

Programda konuşan Belediye Başkanı Mustafa Güler, 15 Temmuz’da hainlere karşı adeta bir destan yazıldığını söyleyerek, “15 Temmuz lanetli bir gün. O günün kahramanı olan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan söylenecek her şeyi söyledi. Eğer o gece bir destan yazılmasaydı neler olurdu düşündükçe bile içimiz titriyor. Anadolu toprağının korunması noktasında verdiğimiz şehitlerin hatırasının yerlerde süründüğünü görecektik. Böylesine acı bir tablo bizi bekliyordu” dedi.

Devletin 15 Temmuz destanının ardından FETÖ örgütünün üzerine gittiğini ve yüzde 95 oranla başarıya ulaştığını söyleyen Belediye Başkanı Mustafa Güler, 15 Temmuz hainliğini ve buna karşı yerli ve milli güvenlik güçleri ile halkın verdiği destansı mücadeleyi asla unutmayacaklarını ve unutturmayacaklarını sözlerine ekledi.

Protokol konuşmalarının da yer aldığı program Azerbaycanlı sanatçı “Azerin” konseri ile devam etti.

15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri hava fişek gösterisi, mehter konseri ve kılıç kalkan ekibi gösterileriyle sona erdi.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.