15 Temmuz Gazisi o günü anlattı

Gündem Yayın: 11 Temmuz 2017 - Salı - Güncelleme: 11.07.2017 14:48:09
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
4608 okunma
Google News

15 Temmuz Gazisi o günü anlattı

Kütahya’nın Tavşanlı ilçesinde 15 Temmuz darbe girişiminin 1. yılı münasebeti nedeniyle ilçe protokolü tarafından ilçe mezarlığındaki şehitlik ziyaret edildi.

15 Temmuz darbe girişiminin 1. yılı nedeniyle düzenlenen etkinlikler çerçevesinde Kaymakam Yüksel Kara, Ak Parti ilçe Başkanı Hilmi Gümüş, Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler, Tunçbilek Belediye Başkanı Agah Aşkın, Başsavcı Hazım Aslancı, İlçe Jandarma Komutanı Tuğrul Demiryürek, İlçe Emniyet Müdürü Turgay Temel, Müftü Hüseyin Aksoy ve protokol üyeleri ilçe mezarlığındaki şehitliği ziyaret ettiler. Şehitlikte Kur'anı Kerim okunup dua yapıldı.

Daha sonra Güney Doğu Şehit aileleri ve 15 Temmuz’da İstanbul Boğaziçi Köprüsünde gazi olan Ali Karayiğit evinde ziyaret edildi.

Burada Ali Karayiğit gazetecilere o günü anlattı.

Karayiğit yaptığı konuşmada o günü adeta yaşarcasına şöyle anlattı, “ Çalışmak için İstanbul’a gitmiştim ve yaklaşık 4 ay kadar olmuştu çalışmaya başlayalı. İnsanlar bize ateş ediyorlardı. Çok sayıda yaralı ve ölenler vardı. Köprünün üzeri kan gölü gibiydi. Birkaç yere top mermisi geldi ve en son bizim üstümüze attılar. Benim arkama düştü ve patladı. Patlama esnasında gelen şarapnel kulağıma ve yüzüme geldi şarapnel parçaları. Bir tanesi çıkarıldı ancak ikincisi duruyor. Orada askerler niçin vardı diye düşündük ve köprüyü açmak için gittik. Darbenin olmaması gerektiğini düşündük. Üzerlerine gittik. Cumhurbaşkanımızın konuşmasından sonra olay çok değişti. İnsanlar ölmekten korkmadı. Sarıklı ve cübbeli insanlar vardı ve tankların üzerine koşa koşa gidildi. Onları da gördük biz. Yere yığılmışım ve başımdan kan akıyordu. Ambulans geldi ve benimle birlikte 3 kişiyi hastaneye götürüldük”

Evli ve iki çocuğu olan Ali Karayiğit, 15 Temmuz olayından 2 ay sonra dünyaya gelen çocuğuna Yiğit adını verdi.

O gece başına isabet eden şarapnel parçasını ise saklayan Ali Karayiğit, o geceyi asla unutmayacağını söyledi. 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.