15 TEMMUZ DEMOKRASİ ŞEHİTLERİNİ ANMA PANOSU

Gündem Yayın: 05 Temmuz 2017 - Çarşamba - Güncelleme: 05.07.2017 13:30:58
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
6981 okunma
Google News

VALİ NAYİR’E ‘15 TEMMUZ DEMOKRASİ ŞEHİTLERİNİ ANMA PANOSU’ TAKDİM EDİLDİ
Doğa Orman Ürünleri Anonim Şirketi, 15 Temmuz şehitlerinin isimlerini yaşatmak için ‘15 Temmuz Demokrasi Şehitlerini Anma Panosu’ oluşturdu.

Vali Ahmet Hamdi Nayir’i makamında ziyaret eden Doğa Orman Ürünleri A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Üzeyir Turgut beraberinde Ramazan Turgut ve Semih Turgut ile birlikte 15 Temmuz şehitleri anısına hazırlanan panoyu Vali Nayir’e takdim etti.

“TÜM HALKIN GÖRECEĞİ BİR ALANDA SERGİLEYECEĞİZ”

Ziyaretten memnuniyet duyduğunu belirterek çalışmalarından dolayı Üzeyir Turgut’a teşekkür eden Vali Ahmet Hamdi Nayir, Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, darbe girişimi sırasında darbeci General Semih Terzi'yi vurduktan sonra şehit edilen Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir, 15 Temmuz Demokrasi Şehitlerinin isimleri, 15 Temmuz darbe girişiminde önemli anların yaşandığı noktalardan biri olan Boğaziçi Köprüsü ve Bakara Suresi’nin 154. ayetinin yer aldığı ‘15 Temmuz Demokrasi Şehitlerini Anma Panosu’nun Kütahya Valiliği hizmet binasında herkesin göreceği uygun bir alanda değerlendirileceğini söyledi.

“15 TEMMUZ’U UNUTMAYACAK, UNUTTURMAYACAĞIZ”

15 Temmuz’un atlatıldığını kaydeden ancak riskin hala sürdüğüne dikkat çeken Vali Ahmet Hamdi Nayir geçmişini unutan milletlerin geleceğinden söz edilemeyeceğini ifade etti. Türkiye üzerinde oynan kirli oyunların milletin kararlılığı sayesinde hiçbir zaman amacına ulaşamayacağının da altını çizen Vali Nayir, “15 Temmuz ihaneti unutulmayacak, unutturulmayacak, tarihimizde bir kara leke olarak kalacaktır. Hamdolsun geldiğimiz nokta olarak milletimizin desteği, yöneticilerimizin basireti ve fedakarlığıyla büyük ölçüde atlatıldı ancak risk devam ediyor. Hala riski var bu hadisenin ama en azından kararlılık görüldükten sonra inanıyoruz ki bu topraklarda, bu milletin birlik ve beraberliğinde gözü olanların da umutları kırılmıştır. Bu topraklarda yaşayan herkesin yurtiçi ve dışında sürekli kendisiyle uğraşan düşmanları oldu. Onlar bu işi bırakmak istemiyorlar. Farklı ölçü ve değerlendirmelerle hala ülkede huzur olmasın diye gayret gösterenler var. Dolayısıyla biz bugünü unutturmamak için bugüne kadarki çalışmalarımız ve konuşmalarımızın hepsinde bütün şehitlerimizi andığımız gibi 15 Temmuz şehitlerimizi de andık. Bütün gazilerimize minnet duyduğumuzu ifade ettiğimiz gibi 15 Temmuz gazilerimize de minnet duygumuzu ifade ettik. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın da önderliğinde yürütülen faaliyetlerde 15 Temmuz’un unutturulmaması,  o günün tekrar anılması, yaşananların sıcağı sıcağına hissedilmeyen tehlike boyutunu bugün daha net görebildiğimizden dolayı milletimizin bütün fertlerine 15 Temmuz’da yaşananları anlatmak için de bir gayret başlatıldı. Tarihini bilmeyenler o tarihi bir daha yaşamak zorunda oluyorlar. Bizim bunu her eğitim öğretim yılı başında çocuklarımıza yeniden hatırlatmamız, bu milletin bütün fertlerine anlatmamız gerekiyor. Bundan sonra öyle görülüyor ki her 15 Temmuz’da yaşanan bu ihaneti tekrar hatırlatacak ve ona karşı tedbirleri tekrar geliştirecek bir gün olarak değerlendireceğiz. İnşallah sizin bu çalışmanızı da uygun bir salonumuzda, herkesin görebileceği yerde değerlendirmiş olacağız” diye konuştu.
 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.