14 Yaşında iki kişi hırsızlık suçundan tutuklandı

Asayiş Yayın: 06 Haziran 2018 - Çarşamba - Güncelleme: 06.06.2018 14:07:17
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
5211 okunma
Google News

14 Yaşında iki kişi hırsızlık suçundan tutuklandı 

Son dönemde Tavşanlı ilçesinde meydana gelen resmi kurumdan okullardan hırsızlık olayları ile ilgili ilçe Emniyet Müdürlüğünün yaptığı planlı çalışmalar kapsamında iki kişi tutuklandı.

Olay yerlerinden Tavşanlı Emniyet görevlileri tarafından elde edilen delil ve kamera görüntüleri incelemeleri sonucunda 11 Nisan 2018 tarihinde Hanımçeşme İlköğretim Okulu'nda,  21 Nisan 2018 tarihinde İstiklal Ortaokulu'nda, 26 Nisan 2018 tarihinde Ressam Abdullah Taktak Ortaokulu'nda meydana gelen resmi kurumda hırsızlık, bisiklet ve 43 HN 650 plakalı motosikletin çalınma olayının, ayrıca il geneli ve diğer il ve ilçelerde yapılan hırsızlık olayları nedeniyle 18 ayrı hırsızlık suçundan arama kaydı bulunan,  Moymul Ortaokulunda meydana gelen resmi kurumda hırsızlık olayını 14 yaşında İ.E. ile birlikte gerçekleştirdiği tespit edilen yine aynı yaşta Tavşanlı doğumlu K.B. isimli kişilerin yakalanmasına yönelik yapılan çalışmalar neticesi Tavşanlı'ya tren ile geldikleri tespit edildiler.  1 Haziran 2018 tarihinde saat 02.00 sıralarında her ikisi de polisin dikkatli ve ısrarlı çalışmaları sonucunda yakalandı.

İ.E.'nin  GBT sorgulamasında 18 ayrı suçtan aranıyor olduğu ve Konya ilinden kayıp şahıs olarak arandığı bu kişinin 48 suç kaydı olduğu anlaşılmış, K.B.'nin herhangi bir aramasının olmadığı tespit edildi. Olay ile ilgili nöbetçi Cumhuriyet Savcısının talimatıyla 2 kişi gözaltına alınarak adliyeye sevk edildi.

Daha sonra çıkarıldıkları mahkemece İ.E. ve K.B. tutuklanarak Tavşanlı T tipi cezaevine gönderildi.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.