13. Linyit Kültür ve Sanat Etkinlikleri Gerçekleşti

Kültür Yayın: 10 Temmuz 2018 - Salı - Güncelleme: 10.07.2018 10:59:05
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
5957 okunma
Google News

13. Linyit Kültür ve Sanat Etkinlikleri Gerçekleşti

 

Kütahya’nın Tavşanlı ilçesi Tunçbilek Beldesinde 13. Linyit Kültür ve Sanat Etkinlikleri büyük bir katılım ile gerçekleşti.

Tunçbilek Belediyesi tarafından 6 çocuğun sünnet ettirildiği program saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşı okunması ile başladı.

Gecede TRT sanatçısı Emel Taşçıoğlu ile Ali Saruhan ve Kadriye Saruhan birbirinden güzel eserlerini seslendirdiler. Tavşanlı Halk Eğitim Merkezi Halk oyunları gösterileri büyük alkış alırken, havai fişek gösterileri de ilgi odağı oldu.

Törene, AK Parti İl Başkanı Ali Çetinbaş, Tavşanlı İlçe Başkanı Nejat Tülek, Belde ve Belediye Başkanları kurum ve kuruluş temsilcileri katıldılar.

Kültür ve Sanat etkinliklerinde konuşma yapan Tunçbilek Belediye Başkanı Agah Aşkın, “ 13.'sünü düzenlediğimiz Linyit Kültür ve Sanat Festivali Tunçbilek ile özdeşleşmiştir. Dünya'da uğruna savaşlar verilen enerji, petrol ve ona benzer diğer yer altı kaynakları için insanların birbirini boğazladığı bir dünyada yaşarken, Tunçbilek Beldesinde üretilen ve dünyayı aydınlatan kömür festivalimize hoş geldiniz. Kömür karasıyla belki insanlara çok değişik gelebilir. Ama ışığı ile insanların yüreğini aydınlatıyor ve o ışığıyla medeniyet yaratıyor, o ülkenin gelişmesini sağlıyor. Bugün sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde tüm kömürlerin ismine bir ad takıldı. Buna denildi ki 'Milli Kömür ve Yerli kömür'  ” denildi. Biz de bölgemizde üretilen kömüre değer veren ve bu değeri her şeyden önce Türk ekonomisine katmaya çalışan sayın Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyorum. Beldemiz iki hafta önce seçimlerde Cumhurbaşkanımıza yüzde 76 oranında "Evet" dedi. Ben de bu teveccühleri için sayın Cumhurbaşkanımız adına belde halkımıza teşekkür ediyorum. Beldemizde Cumhur ittifakına verilen destek yüzde 78 hatta 80'lere dayanmıştır. Bu hususta bizleri yalnız bırakmayan siz  değerli dostlarıma teşekkür ediyorum." diyerek geceye katılan herkese teşekkür etti.

 

Enerji üretilen Tunçbilek'i Türkiye'nin kalbi olarak vurgulayan İl Başkanı Ali Çetinbaş  ise, " Başka bir şehre gittiğinde biri beni bulsa ve dese ki Tunçbilek neresidir? Tunçbilek iç Ege'nin sınırında, iklimsel olarak İç Anadolu Bölgesinin özelliklerini taşıyan Kütahya'mızın 15 Beldesinden bir tanesidir. Ben belde diyorum, ama bu 15 beldenin nüfus açısından en büyüğüdür. Ayrıca Tunçbilek enerji temin eden kaynaklarımızı içinde bulundurduğundan öncelikle Kütahya'nın kalbi diye tarif ettiğim Tavşanlı'mızın sonra da şehrimizin lokomotifidir. Tunçbilek hani bir laf vardır ya ekmeğini taştan çıkartır alnın teriyle diye deyimler var. İşte bunların gerçekten vuku bulduğu yiğit adamların beldesidir."

Daha sonra İl Başkanı Ali Çetinbaş, Tavşanlı Belediye Başkan Vekili Ali Özden, Belediye Başkanı Agah Aşkın sünnet çocuklarına birer altın taktı.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.