11 BİN TON YAĞLIK AYÇİÇEĞİ TOHUMU DAĞITILACAK

Gündem Yayın: 16 Nisan 2022 - Cumartesi - Güncelleme: 16.04.2022 12:43:21
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
1228 okunma
Google News

Kütahya Valiliği tarafından "Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi" kapsamında çiftçilere yağlık ayçiçeği, nohut tohumu, fidan, toz şeker ve gübre dağıtıldı. 
 
“11 BİN TON YAĞLIK AYÇİÇEĞİ TOHUMU DAĞITILACAK”
 
Vali Ali Çelik, İl Tarım Müdürlüğünce hazırlanan proje kapsamında İl Özel İdaresinin de finansman desteğiyle il genelinde 22 bin dekar alan için 11 bin ton yağlık ayçiçeği tohumu, 146 ton nohut tohumu dağıtılacağını söyledi. 
 
“2 BİN 629 ÇİFTÇİ FAYDALANACAK”
 
Yağlık ayçiçeği tohumundan bin 574 çiftçi, nohut tohumundan ise bin 55 çiftçinin faydalanacağını dile getiren Vali Çelik, “Toplam 3,4 milyon TL bütçeli projelerimizden talep eden tüm çiftçilerimize tohum teslim edilecek” dedi.
 
İGSAŞ’TAN 400 TON GÜBRE DESTEĞİ
 
Vali Çelik, İstanbul Gübre Sanayi A.Ş.’ye (İGSAŞ) 3 milyon TL değerinde 400 ton gübre desteği için de teşekkür etti.
 
“ÇEŞİTLİLİĞİ VE NİTELİĞİ ARTIRMALIYIZ”
 
Sürdürülebilir gıda üretiminin yaygınlaştırılması için tarımsal faaliyetlerinin çeşitlendirilmesi, nitelik ve verimliliğin artırılması gerektiğine dikkat çeken Vali Çelik, “Hem devletimizin vermiş olduğu destekler hem de nihai ürünün kendisinin edeceği maliyet analizleri yapıldığı zaman günün sonunda çiftçimizin ektiği üründen kazançlı çıkacağı, gelirine fayda sağlayacağı çok net görünüyor” dedi.
 
“TARIMA 180 MİLYON TL KAYNAK AKTARILDI”
 
2021 yılında Kütahya çiftçisine bitkisel üretimde 88 milyon lira, hayvansal üretim için yaklaşık 75 milyon lira aktarıldığını aktaran Vali Çelik, “Makine ekipman hibelerine 5,3 milyon TL, bakanlık genel bütçesi ile gerçekleştirilen ilimize özel projelerle 2,7 milyon TL ve il özel idaresi bütçesi ile gerçekleştirilen projelerle 6,3 milyon TL olmak üzere toplam 179,3 milyon TL destek verildi” diye konuştu.
 
Programa; Vali Ali Çelik, Milletvekili Ceyda Çetin Erenler, Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, İl Genel Meclisi Başkanı Musa Yılmaz, İl Tarım ve Orman Müdürü Orhan Özçalık, muhtarlar ve çiftçiler katıldı.
 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.