10 NİSAN BİZLER İÇİN KIYMETLİ

Gündem Yayın: 11 Nisan 2017 - Salı - Güncelleme: 11.04.2017 13:50:46
Editör -
Okuma Süresi: 9 dk.
3992 okunma
Google News

TÜRK POLİS TEŞKİLATI’NIN 172. YIL DÖNÜMÜ COŞKUYLA KUTLANDI
Türk Polis Teşkilatı’nın 172. kuruluş yıl dönümü sebebiyle çelenk sunma töreni gerçekleştirildi. 

Kütahya Valiliği önünde düzenlenen törene Baro Başkanı Ahmet Atam, İl Emniyet Müdürü Hasan Çevik, İl Müftüsü Hüseyin Hazırlar, Polis Emeklileri Derneği Başkanı Aydın Bola, bazı daire müdürleri, STK Temsilcileri ile emniyet mensupları katıldı. 

Törende Atatürk Anıtı'na İl Emniyet Müdürü Hasan Çevik ile Polis Emeklileri Derneği Başkanı Aydın Bola tarafından çelenk sunuldu.

Çelenk sunma töreninin ardından Kütahya İl Emniyet Müdürü Hasan Çevik ve beraberindeki emniyet personeli, Vali Ahmet Hamdi Nayir’i makamında ziyaret etti.

İl Emniyet Müdürü Hasan Çevik, Vali Ahmet Hamdi Nayir’e Polis Haftası kapsamında gerçekleştirilecek olan etkinlikler hakkında bilgiler verdi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Ahmet Hamdi Nayir, “Toplumların en temel ihtiyaçlarından biri güvenlik diğeri adalet ihtiyacı. Bunlar devletin asli fonksiyonları arasına girmiş hususlar. 172 yıllık geçmişiyle yapılanmasını, eğitimini tamamlamış, bir gelenek oluşturmuş teşkilatlardan biri emniyet teşkilatımız. Yapı, personel ve sağlanan imkanlar olarak güzel bir noktaya gelindi. Ülkenin varlığı, bütünlüğü, can, mal ve namus emniyeti yönünden de görevini hakkıyla yerine getirmeye çalışan, canı pahasına uygulanan bir mesleğin mensupları olarak sizlerin de övünç kaynağınız olan bir teşkilat içerisindesiniz. 15 Temmuz’da da gördük ki devletin asli sahiplerinden başta gelenlerinden bir tanesi emniyet teşkilatımızdı. Tavrıyla, duruşuyla da milletimizde bir güven kaynağı oluşturdu. Şehir meydanlarına, havaalanlarına gidenler bir noktada emniyeti de beraberinde gördükleri için rahat ettiler. Yoksa çok daha kötü sonuçlar yaşanabilirdi, ülkede kardeş kavgası, kaos ortamı bugün var olabilirdi. Sizlerin yıl dönümlerinizde, orada gösterilen fedakarlıkları da mutlaka anmak lazım” diye konuştu.
 
Vali Ahmet Hamdi Nayir de 10 Nisan Polis Haftası sebebiyle Kütahya İl Emniyet Müdürlüğü'nü ziyaret etti. İl Emniyet Müdürü Hasan Çevik ve emniyet personeli ile bir araya gelen Vali Nayir, Polis Haftası'nı tebrik ederek emniyet mensuplarına görevlerinde başarılar diledi.

Türk Polis Teşkilatı’nın 172. Kuruluş yıl dönümü etkinlikleri Polis Evi’ndeki yemek programıyla devam etti. 

İl Emniyet Müdürlüğü tarafından düzenlenen yemek programına, Kütahya Valisi Ahmet Hamdi Nayir ile eşi Münevver Nayir, AK Parti Kütahya Milletvekili Şükrü Nazlı ile eşi Gülten Nazlı, AK Parti Kütahya Milletvekili Vural Kavuncu, Hava Er Eğt. Tugay ve Garnizon Komutanı Hava Piyade Tuğgeneral Bülent Tatkan, Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu ile eşi Aysel Saraçoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Ali Ulvi Yılmaz ile eşi Şirin Yılmaz, Adli Yargı İlk Derece Mahkemesi Adalet Komisyonu Başkanı Muhammed Yavuz, İdare Mahkemesi Başkanı Mustafa Bilici, Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Remzi Gören ile eşi Hatice Gören, Baro Başkanı Ahmet Atam ile eşi Hanife Atam, Vali Yardımcısı Sedat Oktar, İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa Uğur, İl Emniyet Müdürü Hasan Çevik ile eşi Birgül Çevik, bazı daire müdürleri, STK Temsilcileri, iş adamı İsmet Güral ile eşi Nesrin Güral, emekli polis memurları, şehit aileleri, gaziler ve emniyet mensupları katıldı.

Açılış konuşmasını yapan İl Emniyet Müdürü Hasan Çevik, “Emniyet Teşkilatımızın kuruluşu olan 10 Nisan 1845′ den bugüne kadar Türk polisi, vatan ve millet nezdinde ki kutsal görevini; Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı, demokrasimizin ve vatandaşlarımızın hak ve hürriyetlerinin teminatı olarak, üstün bir görev anlayışı içerisinde, milletimize layık olma gayretiyle yerine getirmiş ve bundan sonra da yerine getirmeye devam edecektir. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bu vatan uğruna canını seve seve feda etmiş tüm şehitlerimiz ile mücadelemizin her aşamasında şehit düşen meslek mensuplarımızın aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyor, geride bıraktıkları ailelerine ve görev malullerimize minnet ve şükranlarımızı sunuyoruz” dedi.

“CAN PAHASINA BİR FEDAKARLIK”

Emniyet teşkilatının büyük bir özveriyle çalıştığını dile getiren Vali Ahmet Hamdi Nayir, “Devlet olgusunun temelindeki iki esastan biri; emniyet, asayiş ve adalet hizmetleri. Her toplum, her fert için vazgeçilmez olan hususlardan. Devletin yerine getirmeye mecbur olduğu ve devlet olgusunu ortaya çıkaran emniyet, asayiş hizmetlerini yürüten personelimiz de bu kıymet kadar kıymetli, fedakar, canları pahasına 7 gün 24 saat, cumartesi, pazar, bayram dinlemeden hizmet yürüten kamu görevlilerimiz. Bu hizmetin yerine getirilmesinde hiç şüphe yok ki onlar kadar ailelerinin de katkıları hiç yadsınamayacak bir gerçek. Dolayısıyla bizler, bugünlerde polislerimizi, onların ailelerini, şehit verdiğimiz personelimizin ailelerini burada birlikte görmenin, onlarla birlikte olmanın hazzını yaşıyoruz” dedi.

“MESLEĞİNİZİN ONURUNU YAŞAYIN”

Toplumun refahını artıracak her konunun temelinde emniyet ve asayişin olduğunu vurgulayan Vali Nayir, “Bir olayın, bir faaliyetin, bir kamu hizmetinin değerini anlamak için bu hizmetin nelere destek ve omuz verdiğini, nelerle ilgili olduğunu görmek lazım. Emniyet, asayiş hizmetleri olmadan eğitim devam edebilir mi? Zamanında gördük, yaşadık. Emniyet, asayiş olmadığı için üniversitelerde eğitime ara verildiği zamanları gördük. Demek ki eğitim hizmetlerinin de temelinde yine emniyet ve asayiş hizmetlerinin olması gerektiği açıktır. Emniyeti ve asayişi sağlamış bir bölgeye yatırım, sanayi gelir mi? O da mümkün değil. Sanayicinin en çok aradığı husus o bölgenin emniyet ve asayişi açısından yeterli bir seviyede olup olmadığının tespitidir. Dolayısıyla bu açıdan da baktığımızda emniyet, asayiş hizmetleri ülkenin gelişmişlik seviyesine yardım edecek olan sanayi ve ticaretin de temelinde var olan bir husus. Hangi konuya bakarsak bakalım, örnekleri istediğimiz kadar çoğaltabiliriz. Dolayısıyla toplum içerisinde ihtiyaç duyduğumuz, refahımızı artıracak ne varsa temelinde mutlaka emniyet, asayiş hizmetlerine bir ihtiyaç vardır. Bu hizmeti gören personelimiz yalnızca emniyet, asayiş hizmetlerini gördüklerini düşünmeyecekler; biz ülkemizin eğitimine, sağlığına, din hizmetlerine, sanayisine de destek veriyoruz diye düşünecekler ve bunun da onurunu yaşayacaklar” ifadelerini kullandı.

“10 NİSAN BİZLER İÇİN KIYMETLİ”

10 Nisan Polis Haftası’nın birlik ve beraberliği pekiştirdiğini kaydeden Vali Nayir, “Bu kadar önemli bir görevde faaliyet gösteren arkadaşlarımızın yapmış olduğu fedakarlık da can pahasına bir fedakarlık. Yeri geldiğinde hiç çekinmeden canlarını bu bayrak uğruna, bu vatan uğruna, namus uğruna verebilecek şekilde yetiştirilmiş, aileleri tarafından devlete emanet edilmiş olan fertler. Dolayısıyla 10 Nisan tüm bunların tekrar hatırlanması, toplum tarafından bu kıymetin tekrar bilinmesi için en güzel fırsatlar. Burada gördüğümüz gibi ilimizin bütün ileri gelenleriyle, siyasetinden, ticaretine, sanayisine, kamu kurum ve kuruluşlarından Sivil Toplum Kuruluşlarına kadar herkesle birlikte bir araya getiren, milli birlik ve beraberliğimize yardım eden 10 Nisan günleri bizler için kıymetli günler” dedi.

“KORKUSUZLUĞUNUZU 15 TEMMUZ’DA BİR KEZ DAHA GÖRDÜK”

Emniyet teşkilatının 15 Temmuz’daki onurlu davranışından da övgüyle söz eden Vali Ahmet Hamdi Nayir, “Ülke içerisinde, devlet yapısı içerisinde yapısını bu kadar güçlü bir hale getirmiş, geleneği olan çok az kurumumuz var. Polis teşkilatımız, jandarma teşkilatımız, kolluk teşkilatımız bunların başında geliyor. 172 yıl içerisinde geliştirdikleri mutlaka bir geleneği oluşturduklarını hepimiz yakinen görüyor ve anlıyoruz. 15 Temmuz’da da gördük ki sistemin, milli iradenin yanındaki korkusuz tavırlarıyla milletin yanında olduklarını bu teşkilat açık bir şekilde gösterdi. Teşkilatımıza teşekkür ediyor, vefat eden bütün şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimize minnet duygularımı sunuyorum” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Kültür ve Turizm Bakanlığı Sanatçısı Kütahyalı Zeynel Sağ Kütahya türküleriyle konuklara unutulmaz bir gece yaşattı. 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.